חיפוש

חגיגה של טעמים וריחות: מושטים בתנור

מושטים בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מושטים בתנור זה מנה פשוטה אך אלגנטית המציגה את הטעמים העדינים של דגים טריים. מתכון זה כולל השריית הדג בעשבי תיבול ארומטיים ותבלינים לפני צלייתו לשלמות בתנור. התוצאה היא מנת דג עדינה וטעימה שבטוח תרשים את המשפחה והאורחים שלכם.

איך להכין מושטים בתנור – המרכיבים

  • 4 פילה מושט, כ-150 גרם כל אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 לימון, מיץ וקליפה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט
  • פלחי לימון להגשה

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו פילה דג בטופו יציבים או פרוסות טמפה כבושות בתערובת דומה.
  • השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן או בתמרי במקום ברוטב סויה רגיל אם אתם זקוקים לגרסה ללא גלוטן.

איך להכין מושטים בתנור – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, השום הטחון, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הטימין היבש, האורגנו המיובש, המלח והפלפל ליצירת המרינדה.
  3. מניחים את פילה הדג בתבנית אפייה רדודה או על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. יוצקים את המרינדה על פילה הדג, מוודאים שהם מצופים בצורה אחידה.
  5. נותנים לדג להשרות כ-10-15 דקות כדי לאפשר לטעמים לחדור.
  6. לאחר הכשרה מכניסים את התבנית או התבנית לתנור שחומם מראש.
  7. אופים את הדג במשך 12-15 דקות, או עד שהוא מבושל ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
  8. מוציאים את הדג מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
  9. מקשטים את המושטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים עם פלחי לימון בצד.

תיהנו ממושטים טעימים שנאפו בתנור כמנה עיקרית קלילה וטעימה.

מתכון זה מיועד ל-4 אנשים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות