חיפוש

חלות לשבת מתכון קל

חלות לשבת מתכון קל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

2/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

לחמניות או חלות ביתיות

זמן הכנה: כ-1 שעה ו-20 דקות (כולל התפחות) זמן אפייה: 25-30 דקות

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2.5 כוסות מים חמימים
  • חצי כוס שמן
  • 3-4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ביצה טרופה
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • שומשום

מתכונים נוספים

מתכון לחלות 2 קילו – מתכון מנצח
חלות לשבת מתכון מושלם
הפרשת חלה לחיילים כולל מתכון נדיר לחלה -השבת הזאת כולנו עושים הפרשת חלה

אופן ההכנה:

  1. לישה: בקערה גדולה, לושי את הקמח, השמרים, הסוכר ומחצית מכמות המים עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפי את השמן והמשיכי ללוש. הוסיפי בהדרגה את המלח ואת יתרת המים, עד לקבלת בצק רך, נעים ונפרד מדפנות הקערה. לושי כ-10 דקות.

  2. התפחה ראשונה: כסי את הקערה במגבת לחה והניחי לבצק לתפוח במקום חמים כ-40 דקות, או עד להכפלת נפחו.

  3. עיצוב ויצירת צורות: שמני משטח עבודה ורדדי את הבצק לעובי הרצוי. צרי כדורים, לחמניות או חלות. הניחי את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  4. התפחה שנייה: כסי את הלחמניות במגבת לחה והניחי לתפוח כ-20 דקות נוספות.

  5. מריחה ואפייה: טרפי ביצה עם קורט מלח וקורט סוכר. מרחי את הלחמניות בביצה הטרופה ופיזרי שומשום. הכניסי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפי 25-30 דקות, עד להזהבה.

בתאבון!

מתכון של הילה ליברטי.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות