חיפוש

חליטת קוניאק ביתית שתעשה לכם שמח

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

חליטת קוניאק ביתית שתעשה לכם שמח

התכונן לנסיעה פרועה אל עולם הקוניאק עשה זאת בעצמך! תשכחו מהבקבוקים המפוארים בחנות, אנחנו מכינים מרקחת טעימה משלנו בבית. עכשיו, לפני שתתחיל לדאוג לגבי אלכימיה, הרשה לי להבטיח לך – זה קל יותר ממה שזה נשמע. המתכון הזה לא רק ייתן לך טיפה טעימה אלא גם יאפשר לך להגמיש את שרירי המיקסולוגיה האלה. בואו נצלול אל מקורותיה של המרקחת הזו ואז היישר אל עסק האלכוהול.

לקוניאק, ברנדי צרפתי יוקרתי ומיושן, יש שורשים שמקורם במאה ה-16. אזור שרנטה בצרפת הוליד את היופי הזה, ומאז הוא מחמם לבבות. מזוקק באופן מסורתי מיין לבן ומיושן בחביות עץ אלון, קוניאק מתגאה בגוון ענברי עשיר ובפרופיל טעם שהוא לא פחות ממעודן.

רכיבים:

  • בקבוק אחד (750 מ"ל) ברנדי באיכות טובה
  • 1 כוס פירות יבשים (משמשים, תאנים וצימוקים עושים פלאים)
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 גרגיר וניל, מפוצל
  • 1 מקל קינמון
  • 3 ציפורן שלמות
  • גרידה של 1 תפוז
  • 3 תרמילי הל, מרוסקים קלות
  • כוכב אניס 1

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

מכינים את הפירות: קוצצים את הפירות היבשים לחתיכות בגודל ביס. זה המקום שבו אתה יכול להיות יצירתי – לערבב ולהתאים לפי הטעם שלך.

שלב מרכיבים: בצנצנת זכוכית גדולה מערבבים את הפירות הקצוצים, הסוכר החום, פולי הוניל, מקל הקינמון, הציפורן, גרידת התפוז, תרמילי ההל וכוכב אניס.

יוצקים פנימה את הברנדי: פתחו את בקבוק הברנדי ויוצקים אותו על התערובת שבצנצנת. ערבבו היטב כדי להבטיח שהכל יתאחד.

אטום ואחסן: סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים אותה במקום קריר וחשוך. תן לקסם לקרות לפחות שבועיים. לנער בעדינות את הצנצנת כל כמה ימים כדי לעודד מינגלינג.

זן ובקבוק: לאחר שבועיים, מסננים את התערובת דרך מסננת דקה או בד גבינה כדי להסיר את החלקים המוצקים. בקבקו את הנוזל בכלי נקי ואטום.

טַעַם: מוזגים כוס קטנה, שאפו את הניחוחות וליגמו. הרגע הכנת קוניאק משלך.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:

כדי לשמור על כשרות, וודאו שהברנדי שלכם מיוצר בהתאם לתקני הכשרות. ניתן למצוא ברנדי עם תעודת כשרות בחנויות המשקאות המתמחות. כמו כן, ודא שלכל הפירות היבשים שלך יש את האישורים המתאימים.

יתרונות תזונתיים:

  • אמנם אנחנו לא טוענים שזהו טוניק בריאותי, אבל חלק מהפירות היבשים האלה אכן מכילים אגרוף עם ויטמינים ונוגדי חמצון.
  • בנוסף, לגימה של קוניאק אחרי יום ארוך עשויה להיות רק הפגת מתחים שלא ידעת שאתה צריך.

כמות: מתכון זה מניב כ-20 מנות של 30 מ"ל כל אחת.

זמן הכנה: כשבועיים עד שהטעמים יתערבבו וירקדו בבקבוק. סבלנות היא סגולה, ידידי.

רמת קושי: בינוני. זה לא ניתוח מוח, אבל זה דורש קצת תשומת לב ואהבה.

טיפים לשיפור:

  • נסה עם פירות ותבלינים שונים כדי למצוא את התערובת המתאימה לך.
  • אם הוא חזק מדי לטעמך, מדללים במעט מים.
  • המצגת חשובה, שקול להעניק מתנה את הקוניאק הביתי שלך בבקבוקים מסוגננים עם תוויות מותאמות אישית.

הנה לכם – הכרטיס שלכם למשקה שמחה תוצרת בית. הידד לכישורי המיקסולוגיה החדשים שלך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות