חיפוש

קרקרים מקמח כוסמין: מתכון בריא ועשיר בכל טוב

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קרקרים מקמח כוסמין: מתכון בריא ועשיר בכל טוב

בסדר, בוא ניקח כמה קרקרים של קמח כוסמין בריאים! התענוגות הפריכים הללו קיימים כבר עידן ועידנים, עם מקורם לתרבויות עתיקות אשר הוקירו את הכוסמין בשל הטעם האגוזי והיתרונות התזונתיים שלו. כוסמין, דגן עתיק שקשור לחיטה, מכיל שפע של סיבים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו לבחירה כוכבת עבור אלה המחפשים אפשרויות חטיפים בריאות יותר.

הקרקרים האלה מושלמים לנשנושים, מסיבות או שילוב עם המטבלים והממרחים האהובים עליך. קל להכין אותם, נופלים איפשהו בין קל לבינוני בסולם הקושי. עם זאת, אל תדאג – אני אדריך אותך בכל שלב!

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח כוסמין
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת שום (לא חובה, אבל מוסיף טעם מקסים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מים (בתוספת תוספת במידת הצורך)
  • תוספות אופציונליות: שומשום, פרג, מלח ים פתיתים, עשבי תיבול (כמו רוזמרין או טימין)

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד את קמח הכוסמין, המלח ואבקת השום בקערת ערבוב גדולה.
  3. מוסיפים את שמן הזית לחומרים היבשים ומערבבים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
  4. יוצקים פנימה את המים בהדרגה, החל מ-1/4 כוס, ומערבבים עד שנוצר בצק. אם הבצק נראה יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים, כף בכל פעם, עד שהוא מתאחד.
  5. מעבירים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים בעדינות במשך דקה או שתיים עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים לטיפול קל יותר.
  7. מרדדים כל נתח בצק דק, בעובי של כ-2-3 מ"מ. אתה רוצה אותם דקים בשביל הקראנץ' המושלם הזה!
  8. חותכים את הבצק המרודד לצורות רצויות בעזרת חותכן פיצה או סכין. מלבנים מסורתיים עובדים נהדר, אבל אל תהסס להיות יצירתי עם צורות!
  9. מניחים את הקרקרים החתוכים על תבנית האפייה המוכנה. אם תרצה, פזרו תוספות לבחירתכם כמו שומשום, פרג או מעט מלח ים פתיתים.
  10. אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים ופריכים.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים לקרקרים להתקרר לחלוטין על רשת.
  12. לאחר התקררות, אחסן את פצפוצי קמח כוסמין תוצרת בית בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך עד שבוע. אם כי, בואו נהיה אמיתיים – הם כנראה לא יחזיקו מעמד כל כך הרבה זמן ברגע שתתחילו לנשנש אותם!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל חשש! אתה יכול בקלות להתאים את המתכון הזה לצרכים שלך. כל שעליך לעשות הוא לוודא שהמרכיבים שבחרת מתאימים לדרישות התזונתיות שלך. אתה יכול להחליף שמן זית בשמן ניטרלי אחר כמו זרעי ענבים או שמן אבוקדו. אם אתה רגיש לגלוטן, בדוק אם יש קמח כוסמין מאושר ללא גלוטן או החלף בתערובת קמח ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

  • קמח כוסמין מביא שפע של חומרים מזינים לשולחן. 
  • הוא עשיר בסיבים, המסייעים לעיכול ומעודדים מעיים בריאים. 
  • בנוסף, כוסמין מתגאה במינרלים חיוניים כמו מגנזיום, ברזל ואבץ, חיוניים לרווחה הכללית. 
  • בנוסף, זהו מקור טוב לחלבון, מה שהופך את הקרקרים הללו לאפשרות חטיף משביעה ומזינה.

כמות: מתכון זה מכין כ-2 תריסר קרקרים, מושלמים לשיתוף או אחסון לנשנוש מאוחר יותר.

זמן הכנה: מתחילתו ועד סופו, אתה מסתכל על כ-30-40 דקות, כולל זמן האפייה.

רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כבינוני-קל. זה כרוך במעט רידוד וחיתוך בצק, אבל שום דבר לא מסובך מדי.

טיפים להצלחה:

  • אל תעבדי יותר מדי את הבצק. מערבבים ולשים אותו רק עד לאיחוד כדי להבטיח קרקרים רכים ומתקלפים.
  • לתוספת טעם נוספת, נסה להוסיף עשבי תיבול או תבלינים לבצק, כמו רוזמרין, טימין, או אפילו קורט קאיין לבעיטה פיקנטית.
  • אם אתם מעדיפים מרקם פריך יותר, מרדדים את הבצק דק עוד יותר לפני האפייה.
  • נסה עם תוספות שונות כדי להתאים אישית את הקרקרים שלך להעדפות הטעם שלך.
  • הקרקרים האלה הם פנטסטיים בפני עצמם, אבל הם גם משתלבים נפלא עם גבינות, חומוס או מטבלים האהובים עליך.

זהו זה! עכשיו אתם חמושים במתכון טעים לפצפוצי קמח כוסמין ביתי שבטוח ירשים. אז קדימה, אספו את המרכיבים שלכם, ובואו נתחיל לאפייה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות