חיפוש

מתכון לסביח ביתי, טעים ומנצח בפיתה – איך להכין סביח לפרצוף

מתכון לסביח ביתי טעים ומנצח בפיתה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

יצא לכם פעם להכין סביח ביתי?

סביח היא מנה תוססת ומלאת טעם שמקורה ברחובותיה הסואנים של ישראל, ומציעה תערובת מענגת של מרקמים וטעמים המעוררים את החך.

זוהי ארוחת בוקר עיראקית-יהודית מסורתית שהפכה לאוכל רחוב פופולרי, המורכבת מפיתה ממולאת בחציל מטוגן, ביצים קשות, סלט, רוטב טחינה ועמבה (מלפפון חמוץ מנגו), לפעמים כולל גם תפוחי אדמה, פטרוזיליה ובצל.

הפופולריות שלו זינקה מעבר לגבולות, מה שהופך אותו לבחירה אהובה על צמחונים וחובבי אוכל ברחבי העולם. התערובת ההרמונית של הטחינה הקרמית, העמבה החריפה והמילויים העשירים והמלוחים עטופים בפיתה רכה יוצרת סימפוניה של טעמים מנחמת ואקזוטית כאחד.

איך להכין סביח טעים בבית – מנה מנצחת בפיתה

לפיתה ולמליות:

  • 4 פיתות
  • 2 חצילים בינוניים, פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 תפוח אדמה גדול, מבושל ופרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 מלפפון קטן, חתוך לקוביות
  • 1/2 בצל אדום קטן, פרוס דק
  • 50 גרם פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן צמחי לטיגון

לרוטב הטחינה:

  • משחת טחינה 120 מ"ל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 60-120 מ"ל מים (להתאים לעקביות הרצויה)
  • מלח לטעימה

לעמבה (אופציונלי, קנייה בחנות):

  • 100 מ"ל רוטב אמבה

הכנת סביח ביתי טעים צעד אחר צעד

  1. מתחילים בהכנת החצילים. מפזרים את פרוסות החציל במלח ומניחים להם לשבת 30 דקות כדי למשוך את המרירות. לייבש אותם עם נייר סופג.
  2. מחממים שמן צמחי במחבת גדולה על אש בינונית. מטגנים את פרוסות החציל בקבוצות עד להזהבה ורכות, כ-3-4 דקות לכל צד. מסננים על נייר סופג.
  3. מניחים ביצים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים במשך 9 דקות. מסירים מהאש, מצננים במים קרים, קולפים ופורסים.
  4. להכנת רוטב הטחינה, טורפים יחד את משחת הטחינה, מיץ הלימון, השום הטחון והמים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח לפי הטעם.
  5. להרכבת הסביח פותחים כל פיתה ליצירת כיס. מתחילים בשכבת רוטב טחינה, ואז מוסיפים פרוסות חציל מטוגן, תפוח אדמה מבושל, ביצים פרוסות, קוביות עגבניות, מלפפונים, בצל אדום ופטרוזיליה.
  6. מטפטפים עוד רוטב טחינה על המילוי, ואם משתמשים, מוסיפים כף של רוטב אמבה לבעיטה חריפה נוספת.
  7. מגישים מיד, ומאפשרים לפיתה החמה לחבק את המילוי הקר והחם, וליצור ניגוד טעים.

מתכון סביח זה מביא את תמצית המטבח הישראלי למטבח שלכם, ומציע ארוחה ייחודית ומשביעה, דשנה ומרעננת כאחד. בין אם נהנו כארוחת בוקר נינוחה, ארוחת צהריים מהירה או ארוחת ערב מענגת, סביח מבטיח מסע קולינרי שבטוח ירשים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות