חיפוש

חמין מרוקאי מושלם לשבת

חמין מרוקאי לשבת
חמין מרוקאי לשבת של נטלי דנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

חמין מרוקאי מושלם לשבת

המתכון באדיבות: נטלי דנה

מצרכים להכנת חמין מרוקאי מושלם:
1 בצל חתוך
חצי קילו קילו חתיכות בשר ראש או שלם
1 קילו בשר פאלדה קטנה ללא העצמות ,חתוך לחתיכות(לבקש מהקצב)
4 יחידות מח עצם שטופים
4 שיני שום מקולפים חתוכים לרצועות
מים רותחים עד כדי כיסוי הבשר
כוס חיטה שטופה
כוס אורז בסמטי שטוף
כף מרק עוף
חצי כוס אבקת מרק בצל
רבע כפית מלח
3 שיני שום חתוכים לרצועות(לחיטה)
1 כף דבש
2 יחידות פלפל שאטה קטנים
כמון
שקית שעועית אדומה גדולה מושרית במים למשך לילה
3 תפוחי אדמה קלופים
1 בטטה
1 ראש שום
1 בצל שלם
ביצים לפי מספר הסועדים
קישקע עטוף בניילון נצמד

אופן הכנה:
1. מחממים שמן בסיר גבוה ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
2. מוסיפים לסיר את בשר הראש וממשיכים בטיגון ולאחר מכן מוסיפים לסיר את בשר הפאלדה הקטנה.
3. מוסיפים את המח עצם לסיר וממשיכים בטיגון,מוסיפים את שיני השום לסיר.
4. מוסיפים מים רותים לסיר ,מכסים ומבשלים חצי דקה על אש קטנה.
5. מתחילים בהכנת נוזל לחיטה:לוקחים כוס מנוזלי הסיר, מוסיפים כף מרק עוף,חצי כף אבקת מרק בצל,ורבע כפית מלח,מעט פלפל שחור ו 3 שיני שום מקולפים וחתוכים לפרוסות ואת הדבש וכפית של סוכר ומערבבים היטב.
6. שמים את החיטה בתוך שקית קוקי ושופכים את הנוזל שהכנו לחיטה ומוסיפים את הפלפל שאטה וסוגרים את השקית בחלק העליון.
7. מתחילים בהכנת הנוזל של האורז: לוקחים כוס מנוזלי הבשר, מוסיפים מעט מרק עוף,מלח,מעט אבקת מרק בצל,מעט פלפל שחור ומעט כמון ומערבבים היטב.
8. שמים את האורז בתוך שקית קוקי ושופכים לתוכו את הנוזל שהכנו לאורז וסוגרים בחלק העליון של שקית הקוקי.
9. לוקחים כמות מנוזלי הבשר בסיר ומוסיפים פלפל שחור,מלח,כף מרק עוף, כף אבקת מרק בצל,סוכר,דבש ומעט אגוז מוסקט
10 מוסיפים לסיר את השעועית האדומה שהשרנו לילה לפני,כמוכן מוסיפים את תפוחי האדמה,בטטה,ראש שום ומחזירים לסיר את נוזלי הבשר שתיבלנו.
11. מוסיפים לסיר את הביצים ואת הבצל השלם ואת השום השלם ואת הקישקע העטוף בניילון נצמד,מוסיפים מים חמים לסיר ומביאים לרתיחה ואז מוסיפים את שקית האורז ושקית החיטה,מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה נוספת ,מכסים את החלק העליון של הסיר עם נייר כסף ומעל את המכסה ומעבירים לתנור על חום של 100 מעלות למשך כל השבת או על פלטה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות