חיפוש

מתכון לקיש תרד וגבינות – מאכל חלומי!

מתכון לקיש תרד וגבינות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

קיש תרד וגבינה הוא מנה מלוחה ומשביעה שמאפשרת בראנץ' מושלם, ארוחת צהריים או ארוחת ערב קלה.

השילוב של תרד רך וגבינה דביקה השוכנים בקרום מתקלף יוצר הרמוניה מענגת של טעמים ומרקמים מעלפים.

בין אם מוגש חם או קר, קיש תרד וגבינה זה בטוח ירשים את המשפחה והחברים שלך עם הטוב המנחם והבריא שלו.

זמן הדרוש: כ60 דק'

 

רכיבים:
– 200 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים
– 150 גרם גבינת פטה, מפוררת
– 100 גרם גבינת גרוייר או צ'דר מגורדת
– 1 בצל קצוץ דק
– 4 ביצים גדולות
– 200 מ"ל שמנת כבדה
– 1 כף שמן זית
– 1 דף בצק מוכן
– מלח ופלפל לפי הטעם
– קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

 

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית קיש או טארט בגודל 23 ס"מ עם חמאה או ספריי טפלון.
2. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא מתרכך ושקוף.
3. מוסיפים למחבת את התרד הקצוץ ומבשלים עד שהוא נבול, כ-2-3 דקות. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
4. טורפים בקערת ערבוב את הביצים, השמנת הכבדה, גבינת הפטה המפוררת, גבינת גרוייר או צ'דר מגורדת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט (אם משתמשים).
5. מרדדים את עלה הבצק על משטח מקומח קלות כך שיתאים לתבנית הקיש. מהדקים את המאפה בעדינות לתחתית ודפנות התבנית, קוטמים את כל עודפי הבצק.
6. דוקרים את תחתית המאפה במזלג כדי למנוע היווצרות בועות אוויר במהלך האפייה.
7. מורחים את תערובת התרד והבצל המבושלים באופן שווה על תחתית הבצק.
8. יוצקים את תערובת הביצים והגבינה על שכבת התרד בתבנית הקיש, מוודאים שהיא מפוזרת באופן שווה.
9. מניחים את תבנית הקיש על תבנית עם נייר אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש.
10. אופים את קיש התרד והגבינה במשך 35-40 דקות או עד שהמילוי מתייצב והחלק העליון מזהיב.
11. לאחר האפייה מוציאים את הקיש מהתנור ונותנים לו להתקרר כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.
12. מגישים את קיש התרד והגבינה חם או בטמפרטורת החדר, בליווי סלט טרי או תוספת אהובה.
13. תיהנו מהטעמים המענגים והמרקם הקרמי של קיש תרד וגבינה תוצרת בית!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות