חיפוש

מתכון למרק עם כדורי בשר – ארוחה מושלמת

מתכון למרק עם כדורי בשר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מרק עם קציצות הוא מנה מנחמת ודשנה שמתאימה לימים קרירים או בכל פעם שמתחשק לכם ארוחה חמימה ומשביעה.

מתכון זה משלב מרק טעים עם קציצות נימוחות וירקות מזינים, ויוצר מרק טעים ובריא שכל המשפחה תאהב.

בין אם מוגש כמנה ראשונה או כמנה עיקרית, המרק הזה בטוח יהפוך לאהוב בביתכם.

זמן נדרש: כ-45 דקות

 

רכיבים:
– 500 גרם בשר טחון
– 1 בצל קצוץ דק
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1 גזר חתוך לקוביות
– 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות
– 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
– 1 ליטר מרק בקר או ירקות
– 400 גרם שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות
– 2 כפות רסק עגבניות
– 2 כפות שמן זית
– 2 כפיות אורגנו מיובש
– 1 כפית טימין מיובש
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פטרוזיליה טרייה או בזיליקום לקישוט

 

שלבים:

1. מערבבים בקערה גדולה את בשר הבקר הטחון, בצל קצוץ דק, שום טחון, אורגנו מיובש, טימין מיובש, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מעצבים את תערובת הבשר לקציצות קטנות בקוטר של כ-2-3 ס"מ.
3. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הגזר, הסלרי ותפוח האדמה ומקפיצים כ-5 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
4. מוסיפים את הקציצות לסיר, ומבשלים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהקציצות משחימות מכל הצדדים.
5. יוצקים פנימה את מרק הבקר או הירקות, שימורים של קוביות עגבניות ורסק עגבניות. מערבבים לאיחוד.
6. מביאים את המרק לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים ונותנים למרק להתבשל במשך כ-20-25 דקות, לאפשר לטעמים להתמזג ולירקות להתרכך.
7. טועמים את המרק ומתקנים תיבול במלח ופלפל במידת הצורך.
8. לאחר שהמרק מוכן, מצקת אותו לקערות ומקשטים בפטרוזיליה טרייה או בזיליקום.
9. תיהנו מהחום המנחם ומהטעמים הטעימים של המרק הלבבי הזה עם קציצות!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות