טארט גבינה כמו במסעדות
דור אמגר משתפת אותנו במתכון מושלם לטארט גבינה כמו במסעדות
מצרכים:
לבסיס הטארט:
2 כוסות קמח
כוס סוכר
2 כפות שמנת חמוצה
100 גרם חמאה
2 חלמונים
למלית הגבינה:
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
1 מיכל שמנת חמוצה 9%
½ כוס שמנת מתוקה
½ כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כף תמצית וניל
2 חלמונים
לפירורי העוגה:
50 גרם חמאה קרה
½ כוס קמח רגיל
2 כפות סוכר
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
טארט תותים וקרם פטיסייר מושלם
טארט טאטן מתכון מושלם
טארט קרם פטיסייר עם פירות יער כולל סרטון – נעה עינת
מתכון נוסף לטארט גבינה:
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבסיס במג'ימקס/מיקסר לבצק אחיד. מחממים מראש תנור ל-150 מעלות. משמנים את התבניות ומשטחים את הבצק לבסיס. מניחים במקרר 10 דקות.
2. בינתיים מכינים את מלית הגבינה – מערבבים את הכל לתערובת אחידה וממלאים את השקעים. מכניסים לתנור על חום 180 מעלות ל-15 דקות עד כמעט התקשות הגבינה למעלה.
3. בזמן האפייה מכינים את פירורי העוגה – מערבבים במג'ימיקס ועם הידיים מפוררים את הפירורים על שקעי הגבינה. מכניסים לתנור עד להשחמה. ניתן לצנן מעט ולהגיש.
4. מי שרוצה אפשר להוסיף גם 2 תפוחים ירוקים, פשוט מקלפים, חותכים לפרוסות דקות, מערבבים בנפרד עם כף סוכר חום ומעט קינמון ומניחים על הבצק, ורק לאחר מכן מוסיפים את מלית הגבינה.