טארט תאנים הורס בקרם שקדים
נורית גיספן משתפת אותנו במתכון הורס של טארט תאנים וקרם שקדים.
מצרכים:
חומרים לתחתית
1 כף סוכר
150 גרם חמאה / מזולה
1 ביצה
1 סוכר וניל
3 כוסות קמח רגיל
קורט מלח
חומרים לקרם שקדים
100 חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם שקדים טחונים (ללא קליפה)
1 ביצה
מעט תמצית וניל, 2 טיפות תמצית שקדים (לא חייב)
12-13 תאנים, כל תאנה לחתוך לארבע.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
טארט גבינה כמו במסעדות
טארט תותים וקרם פטיסייר מושלם
טארט טאטן מתכון מושלם
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. אופן ההכנה הבצק לתחתית:.
2. לערבב במג'ימיקס את חומרי הבצק עד להתגבשות להוציא.
3. לאחד ידנית למלבן לעטוף ולהכניס למקפיא למספר דקות.
4. להוציא, לרדד הבצק ולהניח על תבנית פאי מסולסלת ומשומנת.
5. לחורר תחתית הבצק בעזרת מזלג ולהחזיר בחזרה למקפיא.
6. כעת להכין הקרם שקדים במגי'מיקס:
7. להכניס כל חומרי הקרם עד לקבל קרם חלק. להוציא התבנית מהמקפיא.
8. לצקת הקרם על הבצק עד כמעט לגובה השוליים.
9. כעת לסדר יפה יפה את התאנים שחתכנו לארבע, כך שחצי תאנה תהיה בולטת מהקרם.
10. להתחיל מההיקף ועד למרכז. במרחק שווה ובצורה מעגלית. לשים תאנים בשפע.
11. בעזרת מברשת להבריש החמאה המומסת על התאנים, בעזרת מסננת לפזר מעט אבקת סוכר בעדינות על כל הטארט.
12. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ- 35-40 דקות.
13. להוציא הטארט לאחר שנאפה וקיבל השחמה יפה ועדינה.
14. לחמם ריבת משמש ולהבריש בעדינות את כל העוגה.