חיפוש

יפרח מתכון לעלי גפן,בצלים,חצילים וקישואים ממולאים

יפרח מתכון - עלי גפן ממולאים
יפרח מתכון - עלי גפן ממולאים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

יפרח מתכון לעלי גפן,בצלים,חצילים וקישואים ממולאים


מתכון ליפרח
מתכון של סבתא צביה

מצרכים ליפרח:
עלי גפן טריים
1 ק"ג אורז פרסי סוגת
קישואים למילוי
חצילים למילוי
בשר טרי
2 עגבניות
5 בצלים
2 גבעולים סלרי עם עלים
נענע
2 כוסות מים
מיץ מלימון
מלח
פלפל שחור

אופן הכנה :
הכנת המילוי :
1. שמים את האורז (אחרי השטיפה ) בקערה ומוסיפים לו 2 עגבניות קצוצות, סלרי קצוץ ונענע קצוצה דק, מוסיפים את התבלינים(מלח ופלפל שחור)

הכנת הירקות למילוי:
2. שוטפים את עלי הגפן ומכניסים לקערה עם מים רותחים למספר דקות עד שהעלים מתרככים , מסננים ומניחים בצד.
3. מרוקנים את הקישואים( ומניחים את המילוי בתחתית הסיר ).
4. מרוקנים את החצילים.
5. מניחים בצלים גדולים בסיר עם מים רותחים עד ריכוך, מרוקנים את המים ומניחים לבצלים להצטנן ואז מקלפים, דף בצל אחרי דף בצל.

אופן המילוי:
6. ממלאים את הקישואים והחצילים עד 3/4 גובה.

הרכבת העלה הממולא:
7. מניחים עלה גפן עם הצד המחוספס על קרש החיתוך ובקצה הרחב של העלה מניחים מעט מהמילוי. מקפלים את שני צידי העלה כלפי פנים ומתחילים לגלגל.
8. שמים בתחתית הסיר את המילוי שרוקנו מהקישואים ומניחים את הקישואים בצפיפות, זה ליד זה במעגלים הולכים וקטנים, מעליהם מוסיפים את העלי גפן, זה ליד זה – במעגלים הולכים וקטנים.
9. לאחר 2 שכבות להוסיף חצילים ממולאים, בצלים ממולאים ולהוסיף לסיר את המיץ לימון, מלח, שמן ומוסיפים מים עד כסנטימטר מעל גובה העלים, מכסים ומביאים לרתיחה.
10. מבשלים כ-10 דקות ברתיחה ולאחר מכן מעבירים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי, מניחים על פלטה ללילה שלם.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות