3.2/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול
זמן הכנה: 15 דקות
מרכיבים:
- 1 קולורבי בינוני
- ¼ כרוב לבן קטן
- 2 גבעולי סלרי עם עלים
- ½ פלפל אדום
- ½ פלפל כתום
- 2 גזרים בינוניים
- 1 לימון
- טבעות פלפל חריף (לא חובה)
לרוטב:
- ¼ כוס חומץ
- 1 כף סוכר (שטוחה)
- מיץ מ-1 לימון
- שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מלח
ירקות מוחמצים – מתכון מנצח שלא תפסיקו להכין
מתכונים נוספים
טורשי מתכון לחמוצים עיראקים ב-5 דקות
חמוצים ביתיים במלח מתכון מושלם
חמוצים לשבת ב-5 דקות
אופן ההכנה:
- חותכים לרצועות: קולורבי, פלפלים, גזר וסלרי.
- חותכים לרבעים: כרוב לבן.
- פורסים: לימון (לאחר קילוף) לחצאי עיגול.
- מערבבים בקערה: את כל הירקות והלימון.
- מכינים את הרוטב: בקערה נפרדת, מערבבים את חומץ, סוכר, מיץ לימון, שמן זית, פלפל שחור ומלח.
- מתבלים: יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- מגישים: ניתן להגיש מיד או לאחר קירור קצר במקרר.
טיפ: הוסיפו טבעות פלפל חריף למי שאוהב סלט פיקנטי!
מתכון של שירלי לוי.