אם אתם אוהבים אוכל רומני, ובפרט כרוב כבוש רומני כמו במסעדות – אתם הולכים לעוף על המתכון הבא!
כרוב כבוש רומני, המכונה בחיבה ברומניה "Varză murată", הוא מאכל מסורתי אהוב. זה לא רק מתכון; זהו סיפור של היסטוריה, תרבות ומשפחות שמתאספות סביב ארוחות דשנות במהלך חורפים קרירים. הקסם של המנה הזו טמון בפשטות שלה ובטנג המענג שהיא מביאה לחיך.
בואו נצלול לעולם הכפרי של הכרוב הכבוש הרומני, בסדר?
רכיבים:
- כרוב טרי – 2 ראשים בינוניים (בערך 5-6 פאונד)
- מלח ים גס – 3 כפות
- זרעי קימל – 2 כפיות (לא חובה אבל מומלץ למגע אותנטי)
- עלי דפנה – 3-4 עלים
- גרגירי פלפל שחור שלמים – 1 כפית
שלבי הכנה:
- מכינים את הכרוב: מסירים את העלים החיצוניים של הכרוב, רבעים אותו ומוציאים את הליבות. פורסים את הכרוב דק – חשבו על עקביות סלט כרוב.
- מלח ותבל: בקערה גדולה מערבבים את הכרוב עם מלח, זרעי קימל, עלי דפנה וגרגרי פלפל. עסו וסחטו את הכרוב בידיים כדי לשחרר את המיצים הטבעיים שלו.
- קסם תסיסה: אורזים את תערובת הכרוב לתוך צנצנת גדולה ונקייה. לחץ עליו בחוזקה כך שהנוזל יעלה מעל הכרוב. במידת הצורך, מעליו מעט מים רתוחים ומקוררים. סוגרים את הצנצנת, אך לא בחוזקה מדי – גזים צריכים לברוח.
- סבלנות היא המפתח: אחסן את הצנצנת בטמפרטורת החדר, הרחק מאור שמש ישיר. בדוק מדי יום, דוחף את הכרוב כלפי מטה. לאחר 3-5 ימים, כאשר יש לו טעם חריף מספיק לטעמך, הוא מוכן!
- אחסון: שומרים במקרר. זה ישמר היטב במשך כמה חודשים.
מנות וזמן הכנה:
מתכון זה מניב כ-6-8 מנות, אידיאלי למפגש משפחתי. זמן ההכנה הוא כשעה, ותהליך התסיסה אורך 3-5 ימים. בסולם הקושי, הייתי אומר קושי בינוני – זה דורש סבלנות יותר מאשר מיומנות.
יתרונות תזונתיים:
כרוב כבוש רומני הוא מעצמה של חומרים מזינים. הוא דל בקלוריות אך עשיר בסיבים תזונתיים, מסייע לעיכול ומקדם מעיים בריאים. עשיר בויטמין C, מחזק את החסינות, ותהליך התסיסה מייצר פרוביוטיקה, המצויינת לבריאות המעיי. זה גם מקור טוב לויטמין K, חיוני לבריאות העצם.
חלופות תזונתיות:
לאלו שאוכלים בדיאטה דלת נתרן, הפחיתו את כמות המלח ופצו בעשבי תיבול כמו שמיר או טימין על תוספת טעם. אם אתה טבעוני או צמחוני, תשמח! מתכון זה הוא טבעי על בסיס צמחי.
טיפים לכרוב כבוש ללא תחרות:
- לטוויסט, הוסיפו תפוחים או גזר פרוסים למתיקות עדינה.
- אם אתה מוצא את הכרוב כבוש חריף מדי, שטפו אותו במים קרים לפני ההגשה.
- שלבו אותו עם בשרים מעושנים או נקניקיות לארוחה דשנה.
- ניסוי עם תבלינים – לכל משפחה ברומניה יש את התערובת הסודית שלה!
זכרו, הכנת כרוב כבוש היא יותר אמנות ממדע. כל אצווה עשויה להיות שונה במקצת, וזה היופי שבה. אמצו את התהליך, טעמו תוך כדי תנועה והכינו אותו לשלך. תסיסה שמחה