דרגו את המתכון
מתכון קל ופשוט ללביבות ברוקולי וגבינה.
מצרכים:
1 ראש גדול של ברוקולי חתוך לפרחים ללא הגזע של הברוקולי
1 ביצה לארג'
1/2 בצל
2 כפיות שום כתוש
1/3 כוס פרמזן
1/3 כוס קמח
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
ספריי שמן (רצוי תרסיס של שמן זית)
אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- שמים במעבד מזון את פרחי הברוקולי ומפעילים בפולסים עד אשר הברוקולי קצוץ,מוסיפים למעבד המזון את הבצל,קמח,ביצה,שום כתוש,פרמזן ושוב מפעילים בפולסים עד אשר מתקבלת תערובת חלקה ואז מוסיפים את המלח ופלפל.
- יוצרים מהתערובת לביבות בגודל שמוצג בתמונה (בערך 8-10 לביבות) ומסדרים עם מרווחים על תבנית עם נייר אפיה משומן (מרססים את נייר האפיה עם תרסיס השמן).
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 12-15 דקות כל צד עד שמזהיב או ניתן לטגן במחבת.
- נותנים ללביבות להתקרר ומגישים עם יוגורט.
סרטון עם מתכון ללביבות ברוקולי ללא קמח: