חיפוש

מתכון לתפוח אדמה מוקרם בטעם פשוט מושלם

תפוח אדמה מוקרם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תפוחי אדמה מוקרם הם מנת אוכל מנחמת קלאסית, מושלמת כתוספת לכל ארוחה. המתכון הזה יוצר פירה שמנת ומפנקת שבטוח תהיה להיט עם המשפחה והחברים שלך.

איך להכין תפוח אדמה מוקרם – רכיבים:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (כגון יוקון גולד או רוסט)
  • 150 מ"ל שמנת כבדה
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עירית או פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט (לא חובה)

איך מכינים תפוח אדמה מוקרם – שלב אחר שלב:

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל שווה בערך.
  2. מניחים את נתחי תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים אותם במים קרים. מוסיפים קורט מלח למים.
  3. מביאים את המים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ואז מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים את תפוחי האדמה במשך 15-20 דקות, או עד שהם רכים במזלג.
  4. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מחממים את השמנת הכבדה והחמאה יחד בסיר קטן על אש בינונית עד שהחמאה נמסה והתערובת חמימה.
  5. לאחר שתפוחי האדמה מבושלים מסננים אותם היטב ומחזירים אותם לסיר.
  6. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך תפוחי אדמה עד שהם חלקים ברובם.
  7. יוצקים בהדרגה את תערובת השמנת והחמאה החמימה לתוך הפירה תוך ערבוב היטב לאיחוד.
  8. ממשיכים למעוך ולערבב עד שתפוחי האדמה קרמים וחלקים. במידת הצורך, ניתן להוסיף עוד שמנת או חמאה כדי להגיע למרקם הרצוי.
  9. מתבלים את תפוחי האדמה המוקרמים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים עד שהם נטמעים היטב.
  10. מעבירים את תפוחי האדמה המוקרמים לכלי הגשה, מקשטים בעירית טרייה קצוצה או פטרוזיליה אם רוצים, ומגישים חם.
  11. תיהנו מתפוחי האדמה הטעימים והקרמיים שלכם כתוספת שילווה את המנה העיקרית האהובה עליכם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות