לזניה חלבית מתכון קליל וטעים
זהר מנדל משתפת אותנו במתכון קליל וטעים ללזניה חלבית.
מצרכים:
1 חבילת דפי לזניה
המצרכים לרוטב
1 קופסת עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אורגנו
1/2 כפית בזיליקום
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
1 כוס מים
המצרכים לתערובת הגבינות
1 קופסת קוטג
150 גבינה מגורדת
150 גבינה בולגרית
גבינות נוספות לפי מה שיש בבית
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
לזניה חלבית מדהימה ב-5 דקות
לזניה איטלקית בסיר אחד מתכון חלומי
לזניה חלבית איטלקית מתכון מנצח של תומר תומס
מתכון נוסף:
אופן הכנת הרוטב:
1. כדי להגיע למרקם חלק של הרוטב יש לטחון את העגבניות המרוסקות (אך, לא חובה) ומעבירים לקערה, מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב.
2. אופן הכנת תערובת הגבינות: מערבבים את כל הגבינות יחד.
אופן הרכבת הלזניה:
1. שמים קצת מהרוטב על תחתית התבנית ושמים דפי לזניה, שופכים שליש מכמות הרוטב ועליה חצי מכמות הגבינות.
2. ושוב, שמים עוד שכבת דפי לזניה, שופכים שליש מכמות הרוטב ועליה חצי מכמות הגבינות.
3. שמים שכבה אחרונה של דפי לזניה ועליה את השליש האחרון של הרוטב, מפזרים גבינה מגורדת .
4. מכסים את התבנית עם נייר הכסף ואופים בחום של 200 מעלות כ-30 דקות, מוציאים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות להשחמת הגבינה.