חיפוש

לחם שום וגבינות מתכון נדיר לשבועות

לחם שום וגבינות מתכון נדיר לשבועות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לחם שום וגבינות מתכון נדיר לשבועות

לינדה לגנואר משתפת אותנו במתכון מושלם של לחם שום וגבינות.

מצרכים:
לבצק:
3 כוסות קמח תופח או קמח רגיל ושקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
1 מיכל שמנת חמוצה
2 שיני שום כתוש או 2 כפיות שטוחות שום כתוש (מהקפוא)
¼ כוס פרמזן מגורד
½ כפית מלח
למלית:
250 גרם גבינה לבנה
100 גרם קשקבל מגורד
100 גרם מוצרלה מגורדת
1 ביצה
3 כפות קמח
1 כף חרדל
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
לחם שום מתכון קל ומטריף
איך להכין לחם שום מושלם כולל סרטון
לחם שום מתכון ביתי מושלם

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. להכנת הבצק – מערבבים ונותנים לישה לכל החומרים יחד לבצק אחיד, הבצק רך ומעט דביק, לא צריך להוסיף קמח, מכסים את הקערה בניילון ומכניסים למקרר לשעה, כך יותר קל לעבוד עם הבצק.
2. בינתיים מכינים את המלית – מערבבים יחד את חומרי המלית ושומרים בצד או במקרר – אם מזג האוויר חם.
3. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מצפים מעט את הבצק בקמח שיהיה קל לעבוד איתו ומחלקים לשלושה חלקים שווים, מקמחים שוב את השיש ומרדדים חלק אחד של הבצק לעלה דק בצורת מלבן.
4. מורחים שליש מכמות המלית על כל המלבן ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את שאר הרולדות (3 במספר)
5. מניחים את הרולדות על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לחצי שעה, בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6. כעבור חצי שעה, נפרוס את הרולדות לפרוסות בעובי סנטימטר בערך, נניח בתבנית על נייר אפייה כשצד החיתוך כלפי מעלה, נבריש בביצה טרופה, נפזר שומשום ונאפה עד הזהבה, כ-25 דקות
7. נותנים להן להתקרר מעט ולהתענג.
8. את הרולדות המוכנות (לא אפויות ולא פרוסות) אפשר להכין ולשמור במקפיא וכשרוצים, נוציא רולדה אחת להפשרה קלה, נפרוס לפרוסות, נבריש בביצה ושומשום ונאפה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות