חיפוש

לחם שום מתכון קל ומטריף

לחם שום מתכון קל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

לחם שום מתכון קל ומטריף

חגית טואיטו משתפת אותנו במתכון קל ומטריף של לחם שום.

מצרכים:

לבצק
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
2 כוסות מים (פושרים)
1 קילו קמח (מנופה)
½1 כף מלח
¾ כוס שמן

לתערובת השום:
שום כתוש (לפחות 7 שיניים)
חופן פטרוזיליה קצוצה (קצוצה)
50 גרם חמאה מומסת וכמה כפות שמן זית.
אופן הכנה יופיע בהמשך

מתכוני לחם שום נוספים:
איך להכין לחם שום מושלם כולל סרטון
לחם שום מתכון ביתי מושלם
לחם שום נתלש מתכון מנצח

מתכון נוסף של לחמניות שום של חן במטבח:

אופן הכנה:

1. לקחת 2 כפות שמרים ולהניח בקערית קטנה עם 3 כפות סוכר וכוס מים פושרים.
2. לחכות 10 דקות שהשמרים יתססו ויצא קצף. זה המדד גם לכך שהשמרים תקינים.
3. בקערה גדולה לשפוך קילו קמח מנופה על תערובת השמרים שהתססנו.
4. להוסיף עוד כוס מים פושרים ולהתחיל ללוש. בהתחלה איטי ואז מהירות בינונית.
5. להוסיף כף וחצי מלח, ו- ¾ כוס שמן.
6. ללוש ולראות את מרקם הבצק.
7. להניח לידכן עוד כוס ולהכניס כל פעם קצת לפי הרטיבות של הבצק. רצוי לקבל בצק שהוא מעט דביק ולא יבש.
8. ללוש היטב, 10 דקות לא פחות.
9. לכדרר לכדור יפה. לשמן אותו מעט עם שמן ולהכניס לקערה להתפחה.
10. אחרי חמישים דקות שתפח, להוריד אוויר בעדינות, חשוב ביותר, וליצור צורות עם יד מעט משומנת.
11. להניח על תבנית משומנת או עם נייר אפייה להתפחה של עוד כחצי שעה עד שעה (תלוי אם זה חורף או קיץ). עד שהכדורים מכפילים מנפחם.
12. למרוח ביצה עם כף שמן ולתנור לאפייה.
13. אפייה 180 מעלות. באמצע האפייה ,כשהלחמניות מתחילות טיפה להזהיב, להוציא את המגש ולמרוח מתערובת השום.
14. להכניס שוב לאפייה מלאה.
15. כשיוצא ניתן שוב למרוח מעט.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות