דרגו את המתכון
לחם מחמצת הוא קלאסיקה נצחית, המתגאה בטעם חזק ובמרקם ייחודי וממכר. המתכון הזה דורש קצת סבלנות אבל מתגמל עם כיכר לחם חמה ועסיסית ששווה כל רגע.
תהליך התסיסה הטבעי של המחמצת (סטרטר) מעניק ללחם זה את הטעם הייחודי שלו ואת הטעם העמוק. התכוננו ליהנות מהארומה המנחמת של לחם טרי שימלא את המטבח שלכם!
זמן ההכנה של לחם מחמצת ביתי:
סה"כ: 24-48 שעות (כולל זמן התסיסה של המחמצת):
- הכנה: 15 דקות
- תסיסה: 12-24 שעות
- אפייה: 40-45 דקות
מרכיבים להכנת לחם מחמצת:
- 400 גרם קמח לחם
- 280 מ"ל מים פושרים
- 100 גרם סטרטר/ מחמצת פעילה
- 8 גרם מלח
שלבי ההכנה של לחם מחמצת ביתי:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח הלחם והמלח.
- מוסיפים לקערה את הסטרטר (בצק מקדים) של המחמצת הפעילה ומים פושרים.
- מערבבים את החומרים יחד עד שנוצר בצק אחיד.
- מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה או בניילון נצמד ונותנים לה לנוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
- לאחר המנוחה הראשונית מבצעים סדרת מתיחה וקיפולים על הבצק. לשם כך, תופסים צד אחד של הבצק, מותחים אותו כלפי מעלה ומקפלים אותו על שאר הבצק. חזור על התהליך הזה מכל ארבעת הצדדים של הבצק, ואז מכסים שוב את הקערה ונותנים לה לנוח עוד 30 דקות.
- חוזרים על תהליך המתיחה והקיפול שלוש פעמים נוספות, ומניחים את הבצק 30 דקות בין כל סט של קיפולים.
- לאחר ערכת הקיפולים הסופית, מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר למשך 8-12 שעות, או עד שהוא כמעט הכפיל את נפחו ויש לו מרקם מעט מבעבע.
- לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו בעדינות על משטח מקומח קלות ומעצבים אותו לכיכר עגולה.
- מניחים את הבצק המעוצב על משטח מקומח או קערה מרופדת במגבת מטבח נקייה, כשהצד התפר כלפי מטה.
- מכסים את הבצק בשולי המגבת או בד אחר ומניחים לו להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 1-2 שעות, או עד שהוא מתרחב באופן ניכר ומרגיש אוורירי למגע.
- בזמן שהבצק תופח, חממו מראש את התנור ל-230 מעלות – מומלץ עם אבן אפייה בפנים.
- לאחר שהבצק סיים לתפוח, העבירו אותו בזהירות לתבנית לחם ייעודית והכניסו אותה לתנור שחומם מראש או הניחו על אבן האפייה.
- חורצים את החלק העליון של הבצק בסכין חדה או סכין גילוח כדי לאפשר התרחבות נאותה במהלך האפייה.
- מכסים את התבנית במכסה מתאים או משתמשים בקערה גדולה המתאימה לתנור כדי לכסות את הבצק.
- אופים את הלחם מכוסה במשך 20-25 דקות, לאחר מכן מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד 20-25 דקות, או עד שהקרום מקבל חום זהוב עמוק והלחם נשמע חלול כאשר מקישים על התחתית.
- לאחר האפייה, מעבירים את הלחם על רשת לצינון מלא לפני שפורסים.
תיהנו מלחם המחמצת הביתי שלכם עם הממרחים האהובים עליכם או כתוספת מענגת לכל ארוחה!