מתכון ללחמניות באן מאודות של שולמית טוויג.
מצרכים:
חצי קילו קמח
2 כפות שמרים
2 כפות חומץ
א. אפיה
כף שטוחה מלח
2 כפות סוכר
רבע כוס שמן
בערך 2 וחצי עד 3 כוסות מים(תלוי בקמח)
לחמניות באן עם בשר מפורק ברוטב ברביקיו אסיאתי
מתכונים נוספים
מתכון לבאן עם בשר מפורק, כל כך טעים שזה כואב
לחמניות באן משגעות
מתכון לטאקו מקסיקני בשר מפורק אותנטי
אופן ההכנה
1. שמים בקערה מים פושרים ושמרים.
2. מוסיפים קמח מערבבים מעט .
3. מוסיפים סוכר ואת שאר המרכיבים.
4. הבצק צריך לצאת רך ולא דביק, ומשמנים אותו.
5. נותנים לבצק להכפיל את עצמו.
6. בנתיים גוזרים נייר אפיה למרובעים בינוניים.
7. לוקחים את הבצק ועושים עיגולים לא גדולים זה מכפיל את עצמו.
8. מניחים כל עיגול על מרובע של נייר אפיה.
9. מתפיחים שוב.
10. מכינים סיר עם מים קצת יותר מחצי הסיר ומרתיחים על הגז.
11. מעל שמים נפה של קוסקוס, למי שיש סיר אידוי הכי טוב.
12. שמים את הלחמניות יחד עם הנייר אפיה סוגרים את הסיר מחכים בערך 10 דקות ומוציאים .