חיפוש

לחמניות באן משגעות

לחמניות באן משגעות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לחמניות באן משגעות

שחר נחמיה משתפת אותנו במתכון משגע ללחמניות באן עם מילוי

מצרכים:
לחמניות :
500 גרם קמח
10 גרם שמרים /כף אחת
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית חומץ
קורט מלח
3 כפות סוכר
350 מל מים (בערך כוס וחצי)
2 כפות שמן רגיל
לבשר:
1 קילו בשר מספר 2 חתוך לקוביות גדולות
1 כף שטוחה מלח
לרוטב:
1 כוס טריאקי
½ כוס סויה
½ כוס מייפל / דבש / סילאן
1 ½ כפית צ'ילי גרוס
קצת פלפל שחור
רוטב ללחמניות :
רוטב שום
רוטב אלף האיים
קצת צ'ילי מתוק
קצת טבסקו
אופן הכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:
לחמניות בשר מתכון פשוט מושלם וקל להכנה
לחמניות ממולאות בשר – תומר תומס
לחמניות ממולאות בשר מושלמות

מתכון נוסף של באן עם בשר מפורק של אוראל בראל האלוף:

אופן הכנה:
1. להכנת הלחמניות – נכניס את כל החומרים למיקסר עם וו לישה וללוש 2 דקות על מהירות נמוכה ועוד 10 דקות על מהירות בינונית
2. נמליץ לעצור מידי פעם ולגעת בבצק, הבצק צריך להיות לח כזה אבל לא דביק , הוא צריך להיות דביק מעט אבל לא כזה שמשאיר בצק על האצבעות אחרי שנוגעים בו, לא לחשוש להוסיף קצת קמח במהלך הלישה אם צריך אך להיזהר לא לייבש את הבצק יותר מדי, הוא צריך להיות לח ונעים למגע
3. כשהבצק מוכן, נעשה ממנו כדור יפה יפה ונניח בקערת פלסטיק משומנת מראש, נשים קצת שמן זית על היד ונוריד ממש מעט על הבצק ובצורה אחידה
4. נתפיח את הבצק כשעה וחצי (או עד הכפלת הנפח )
5. טיפ – אפשר להדליק את התנור על 30 מעלות על מאוורר וזה יוצר תא התפחה מעולה, לאחר מכן רק לכסות את הקערה במגבת כמובן , בתא התפחה זה תופח הרבה הרבה יותר מהר, רק מכניסים יד לתנור ובודקים את החום לפני שמכניסים לשם את הבצק, זה צריך להיות מעט יותר חמים מטמפרטורת החדר , משהו כמו עד 35 מעלות.
6. אחרי שהבצק תפח, ליצור ממנו כדורים (50 גרם לכל כדור). מומלץ לעבוד טוב על כדורים יפים כי זה ממש קובע את הצורה אחר כך. אפשר לחתוך את הבצק עם סכין ולא לקרוע אותו עם היד.
7. את הכדורים נניח על ניירות אפיה קטנים שגוזרים מראש ונכניס להתפחה נוספת של 40 דקות בערך (עד הכפלת הנפח, התפחה בתנור לוקחת 20 דקות).
8. כשהכדורים מוכנים נכניס אותם למכשיר אידוי ל-15 דקות מבלי לפתוח מכסה (שמים טיימר)
9. אם אין מכשיר אידוי, לוקחים רשת כזאת ישרה , ולוקחים סיר ושמים עליו את הרשת ומעליו עוד סיר הפוך (כמו מכסה גדול) וככה יוצרים שם מלא אדים. את הסיר מניחים על הגז על אש גבוהה עם קצת מים על מנת ליצור מלא אדים.
10. להכנת הבשר – נבשל למשך 3 וחצי שעות בסיר עם מים רותחים וכף שטוחה של מלח. נבשל עם מכסה סגור ואש גבוהה, רק חשוב לשים לב כל כמה זמן שיש עדיין מים בסיר.
11. לקראת הסוף הבשר כבר אמור להיות סופר רך, אפשר גם לחרוך אותו אחרי שכל המים נגמרים וזה נותן קראנציות לבשר אבל לא חובה.
12. כשהבשר מוכן, נוציא לקרש חיתוך ונפרק עם מזלג לשערות.
13. נכין את הרוטב – נערבב את כל המרכיבים בקערה ואז שופכים על הבשר ומערבבים.
14. מכינים את הרוטב ללחמניות, מוסיפים חסה וחמוצים, ומרכיבים את המנה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות