סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה ללחמניות בטעם בצל
מצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 שקית אבקת אפיה או שקית משפר אפיה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות גדושות סוכר
1 כף מלח
1 ביצה( לא חובה אבל מומלץ)
כ- 3 כוסות מים פושרים( מתייחס לכוס חד פעמי קר)
1 כוס שמן בטעם בצל(מתייחס לכוס חד פעמי קר) הסבר לגבי השמן בסוף המתכון.
להברשה של הלחמניות:
ביצה עם כפית סוכר וכפית מים
שומשום
אופן הכנה:
1. שמים בתוך קערת מיקסר עם וו לישה את הסוכר,משפר אפיה,שמרים והקמח ומערבבים.
2. תוך כדי מהירות נמוכה נוסיף את השמן בצל ו-2 כוסות של מים ונמשיך בלישה,מתחילים להוסיף בהדרגה את הכוס השלישית של המים,עד שהבצק מתחיל להתאחד ואין קמח בתחתית ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 8 דקות נוספות.
3. את הבצק שיצרנו מעבירים לקערה משומנת,מכסים ומתפיחים למשך שעה עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
4. לאחר שעה,לשים את הבצק שוב ומתפיחים למשך 30-40 דקות עד להכפלת נפח הבצק.
5. לאחר תפיחה שניה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-16 כדורים כל כדור במשקל 110 גרם.
6. מניחים את הכדורים בתבנית עם נייר אפיה עם רווחים, מכסים במגבת ומתפיחים למשך חצי שעה עד להכפלת נפח.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות מצב טורבו.
8. לאחר שהלחמניות תפחו מברישים בעדינות עם הביצה ומפזרים מעל שומשום ומכניסים לתנורעד שהלחמניות מזהיבות יפה מכל הצדדים.
9. אם רוצים אפשר למרוח על הלחמניות שמן בצל איך שהן יוצאות מהתנור אבל זה לא חובה ואז מכסים את הלחמניות במגבת וזה גורם ללחמניות להיות רכות יותר.
לגבי השמן בצל:
אפשר לקנות שמן בטעם בצל או להכין לבן בבית.
להכנת שמן בצל השתמשו בכוס וחצי של שמן קנולה ו-10 בצלים של שאלוט פרוסים.
מחממים מעט את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצלים עד כמעט להשחמה,חשוב לערבב כל הזמן והסיר מהאש לפני משחים לגמרי,זהירות לא לשרוף את השמן.
אחרי שהסרנו מהאש,מסננים את הבצל מהשמן ויש לנו שמן בטעם בצל,בשמן ניתן להשתמש למשך שבועיים