לחמניות ביתיות רכות מתכון הורס
לחמניות ביתיות של ופינת האוכל של סיון:
מתכונים נוספים:
עינב חקון משתפת אותנו במתכון הורס של לחמניות ביתיות רכות.
מצרכים:
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים
6 כפות סוכר (אני הפחתתי ל 3)
כף מלח
3/4 כוס שמן
600 מ״ל מים
אופן הכנה:
בקערת המיקסר להניח קמח, שמרים וסוכר
לערבב במהירות נמוכה
להוסיף לאט את המים והשמן
אחרי דקה של ערבול
להוסיף כף מלח
ללוש 10 דקות עד שהבצק רך ונעים למגע
מעבירים לקערה ומכסים עם ניילון ומגבת עד להכפלת הנפח – כשעה.
אחרי שתפח –
מוציאים את האויר מהבצק
מחלקים ל 12 (120 גרם כל כדור)
מרדדים עם היד
ואז מכינים לחמניה לפי הצורה שרוצים
מעבירים לתבנית ומכסים במגבת עד להכפלת הנפח.
בינתיים מחממים תנור 180 מעלות על תכנית טורבו.
לפני שמכניסים לתנור –
מברישים בחלמון ביצה עם קצת סילאן (אני שמתי נס קפה במקום סילאן)
מוסיפים פרג/שומשום
ומכניסים לתנור ל 20-25 דק
מוציאים מהתנור ומכסים במגבת
בהצלחה💕