חיפוש

מאפינס גבינה מתוקה שאי אפשר לעמוד בפניו

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מאפינס גבינה מתוקה שאי אפשר לעמוד בפניו

מאפינס גבינה מתוקים מענגים אלה הם פינוק מענג המשלב את הטוב הקרמי של הגבינה עם המתיקות של הסוכר, ויוצר איזון מושלם של טעמים בכל ביס. מקורם בשיטות האפייה המסורתיות, המאפינס הללו התפתחו למתכון אהוב שאהוב על הפשטות שלו וטעמו מעורר הפה.

רכיבים:

  • 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם גבינת שמנת, רכה
  • 2 ביצים גדולות
  • 120 מ"ל חלב
  • 60 מ"ל שמן צמחי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אופציונלי: 100 גרם של שימור הפירות האהוב עליך לטוויסט פירותי

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית מאפינס בציפוי נייר או משמנים בתרסיס בישול.
  2. בקערת ערבוב גדולה מנפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה אחרת מקציפים את גבינת השמנת עד לקבלת קרם חלק.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, לגבינת השמנת, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
  5. מערבבים פנימה את החלב, השמן הצמחי ותמצית הוניל עד להטמעה מלאה.
  6. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה; כמה גושים זה בסדר.
  7. אם משתמשים בשימורים, מקפלים אותם בעדינות לתוך הבלילה עד לפיזור אחיד.
  8. מזלפים את הבלילה בתבנית המאפינס המוכנה, וממלאים כל כוס כשני שליש.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 18-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא נקי.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים למאפינס להתקרר בתבנית 5 דקות לפני שמעבירים אותם לרשת להתקררות מלאה.
  11. הגישו את מאפינס הגבינה המתוקים האלה חמים או בטמפרטורת החדר לפינוק מענג בכל שעה ביום.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים.

החליפו את מרכיבי החלב בחלופות שאינן חלביות, כמו חלב סויה או שקדים, וגבינת שמנת ללא חלב, כדי שהמתכון מתאים לטבעונים או לבעלי אי סבילות ללקטוז.

יתרונות תזונתיים:

  • עשיר בחלבון מגבינה, מסייע בשיקום וגדילת השרירים.
  • מספק סידן לעצמות ושיניים חזקות.
  • בינוני בקלוריות, מה שהופך אותו לאפשרות חטיף משביעה אך נטולת רגשות אשם.
  • מציע פחמימות לאנרגיה, אידיאלי לאיסוף מהיר בימים עמוסים.

כמות: מתכון זה מניב כ-12 מאפינס.

זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-15 דקות, עם 20 דקות נוספות לאפייה.

רמת קושי: קַל

טיפים:

  • לתוספת טעם, פזרו מעט סוכר קינמון על גבי המאפינס לפני האפייה.
  • התנסו עם שימור פירות או תוספות שונות כמו שוקולד צ'יפס או אגוזים כדי להתאים אישית את המאפינס לפי טעמכם.
  • יש לאחסן שאריות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים, או להקפיא לאחסון ארוך יותר. כל שעליך לעשות הוא לחמם מחדש במיקרוגל לכמה שניות לפני שאתה נהנה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות