חיפוש

מטבוחה של הצרחות מתכון מושלם

מטבוחה של הצרחות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מטבוחה של הצרחות מתכון מושלם

ליאת דוד משתפת אותנו במתכון מושלם של מטבוחה.

מצרכים:
4 פלפלים חריפים (שניים ירוקים ושניים פלפל צ׳ילי אדומים)
20 עגבניות שרי בשלות
¾ כוס שמן זית
ראש שום שלם
2 כפות גדושות פפריקה מרוקאית בשמן
כף גדושה סילאן טבעי
כפית גדושה כמון
כף מלח אטלנטי
כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה מופיע בהמשך








מתכונים נוספים:
מטבוחה ממכרת
קציצות דגים מושלמות ברוטב מטבוחה
מטבוחה נדירה לארוחת שבת

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200-220 מעלות וקולים את הפלפלים עד שהקליפה מפוחמת. מעבירים לקערה ואוטמים בניילון נצמד ונותנים לפלפלים להתקרר כך שניתן יהיה לקלף אותם בקלות.
2. בזמן הזה חורצים בכל עגבנייה איקס לא עמוק מדי בחלקה התחתון, מניחים בקערות וממלאים במים רותחים (חולטים את העגבניות) כ-5-10 דקות. מסננים וקולפים את העגבניות
3. קולפים את הפלפלים וקוצצים לקוביות קטנות (אני שומרת את הגרעינים, מי שחושש מחריף מדי יכול לוותר על חלקם או על כולם). קולפים את שיני השום. מלהיטים סיר סוטאז' ומוסיפים מעט משמן הזית ואת השום. מטגנים כדקה בזהירות כדי שהשום לא יישרף.
4. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מפעם לפעם. כשהסיר הגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה כמעט עד שכל הנוזלים בסיר מתאדים (זה יכול לקחת כשעה).
5. לאחר חצי שעה מתחילת זמן הבישול על אש נמוכה מוסיפים את הפלפלים החריפים וכשהנוזלים מתאדים מוסיפים את יתרת השמן פפריקה, כמון, מלח, פלפל וסילאן. 6. מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנטנה עוד כשעה-שעה וחצי עד שהמטבוחה הופכת למרקם ריבתי והטעמים מתאחדים.
7. בתום הבישול מצננים לחלוטין ואורזים בכלים קטנים. משאירים כלי אחד במקרר והשאר למקפיא.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות