דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפשטידת מעקודה סביח.
מצרכים להכנת מתכון מעקודה סביח:
- 6 ביצים
- 2 שקיות אבקת אפיה
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- כפית לימון טרי סחוט
- חצי כפית מלח
- 3 תפוחי אדמה מבושלים במים עד להתרככות ,מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל לבן קצוץ
- כוסברה קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
- 4 ביצים קשות מקולפות וחתוכות גס
- 2 חצילים מקולפים וחתוכים לפרוסות לאורך ומטוגנים עד להזהבה
אופן הכנה:
- מתחילים להקציף את הביצים,מוסיפים את אבקת האפיה תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים פלפל שחור גרוס,כפית לימון טרי סחוט,חצי כפית מלח.
- מוסיפים לתערובת הביצים את קוביות תפוחי האדמה ואת הבצל הקצוץ.
- מוסיפים לתערובת את הכוסברה הקצוצה ואת חתיכות הביצים הקשות ומערבבים בעדינות את כל התערובת.
- לוקחים סיר גבוה,שמים בפנים 2-3 כפות שמן ומפזר בעזרת נייר אפיה ושמים את הנייר אפיה הפוך כפי שמוצג בסרטון.
- מסדרים את פרוסות החציל המטוגנות בסיר כפי שמוצג בסרטון.(חצי חציל בתחתית וחצי פרוסות חציל בדפנות).
- שופכים את בלילת הביצים מעל החצילים שסידרנו בסיר ושמים לבישול של 5 דקות על הגז ואז מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מצב טורבו למשך שעה עד שעה ועשרים דקות.
- לאחר שעה בודקים אם הפשטידה מוכנה, אם כן הופכים את הסיר על צלחת ונותנים מכות קלות בתחתית הסיר על מנת שהפשטידה תשתחרר ומוציאים את הנייר.
- נותנים להתייצב,פורסים ומגישים,ניתן להגיש בליווי סלט ירקות וטחינה מעל הפשטידה ואפשר גם עמבה ופלפל חריף מטוגן.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת פשטידת מעקודה סביח:
2 Responses
כל הכבוד
ניראה מקסים ההסברים שלך וזה שיש מתכון כתוב ממש ניפלא
אנחנו במלבורן אוסטרליה זוג מבוגר אובה לבדל ואוהב לאכול
בבקשה לא להקשיב למלעיזים למינהן על שאתה משתמש בכוסות חד פעמיות זה ממש ניפלא היות ואין לנו בעיה עם כמויות ומידות תודה תודה ובהצלחה מכל הלב בבית החדש
נראה מעולה וטעים אני כבר הולכת לאמץ את הפשטידה הזאת.