חיפוש

מעקודה סביח תומר תומס

פשטידת מעקודה סביח מתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפשטידת מעקודה סביח.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפשטידת מעקודה סביח.

מצרכים להכנת מתכון מעקודה סביח:

  • 6 ביצים
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית לימון טרי סחוט
  • חצי כפית מלח
  • 3 תפוחי אדמה מבושלים במים עד להתרככות ,מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • כוסברה קצוצה או פטרוזיליה קצוצה
  • 4 ביצים קשות מקולפות וחתוכות גס
  • 2 חצילים מקולפים וחתוכים לפרוסות לאורך ומטוגנים עד להזהבה

אופן הכנה:

  1. מתחילים להקציף את הביצים,מוסיפים את אבקת האפיה תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף.
  2. ממשיכים להקציף ומוסיפים פלפל שחור גרוס,כפית לימון טרי סחוט,חצי כפית מלח.
  3. מוסיפים לתערובת הביצים את קוביות תפוחי האדמה ואת הבצל הקצוץ.
  4. מוסיפים לתערובת את הכוסברה הקצוצה ואת חתיכות הביצים הקשות ומערבבים בעדינות את כל התערובת.
  5. לוקחים סיר גבוה,שמים בפנים 2-3 כפות שמן ומפזר בעזרת נייר אפיה ושמים את הנייר אפיה הפוך כפי שמוצג בסרטון.
  6. מסדרים את פרוסות החציל המטוגנות בסיר כפי שמוצג בסרטון.(חצי חציל בתחתית וחצי פרוסות חציל בדפנות).
  7. שופכים את בלילת הביצים מעל החצילים שסידרנו בסיר ושמים לבישול של 5 דקות על הגז ואז מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מצב טורבו למשך שעה עד שעה ועשרים דקות.
  8. לאחר שעה בודקים אם הפשטידה מוכנה, אם כן הופכים את הסיר על צלחת ונותנים מכות קלות בתחתית הסיר על מנת שהפשטידה תשתחרר ומוציאים את הנייר.
  9. נותנים להתייצב,פורסים ומגישים,ניתן להגיש בליווי סלט ירקות וטחינה מעל הפשטידה ואפשר גם עמבה ופלפל חריף מטוגן.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת פשטידת מעקודה סביח:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

2 Responses

  1. כל הכבוד
    ניראה מקסים ההסברים שלך וזה שיש מתכון כתוב ממש ניפלא
    אנחנו במלבורן אוסטרליה זוג מבוגר אובה לבדל ואוהב לאכול
    בבקשה לא להקשיב למלעיזים למינהן על שאתה משתמש בכוסות חד פעמיות זה ממש ניפלא היות ואין לנו בעיה עם כמויות ומידות תודה תודה ובהצלחה מכל הלב בבית החדש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות