תומר תומס מדגים כיצד להכין פשטידה טוניסאית מבית אמא הנקראת מעקוד מנינה
מצרכים:
10 ביצים לארג'
5 ביצים קשות מקולפות
1 ליטר מים רותחים
2 כפות אבקת מרק עוף
1 חזה עוף מחולק ל-2
1 שקית של אבקת אפיה
מיץ לימון טרי מלימון אחד
חצי כפית פלפל לבן
4 כפות שמן
נייר אפיה
סיר גבוה בקוטר 20
אופן הכנה:
1. לליטר מים רותחים מוסיפים את כף אבקת מרק עוף ואת 2 חתיכות של חזה עוף ומבשלים למשך 20 דקות.
2. לקערה עם הביצים נוסיף את הכף אבקת מרק עוף,אבקת אפייה,מיץ לימון,פלפל לבן,שמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
3. לאחר 20 דקות של בישול חזה העוף,מוציאים מהמים.מהמים שנשארו מסננים חצי ליטר ושומרים בצד
4. קוצצים את החזה עוף לקוביות לא גדולות ושמים בתערובת הביצים ומערבבים היטב.
5. את הביצים חותכים לקוביות(קודם חוצים ל-2 ואז חוצים ל-3,הכל מודגם בסרטון למטה) ואת הביצים הקשות ,מוסיפים לתערובת הביצים עם העוף ומערבבים קלות (לא יותר מדיי).
6. חותכים נייר אפיה בגודל של מכסה הסיר שבו נבשל את הפשטידה (מודגם בסרטון),שמים מעט שמן (2-3 כפות) בסיר ומורחים את התחתית ודפנות הסיר ומעל שמים את עיגול נייר האפייה שהכנו ואז הופכים אותו על מנת שיהיה משומן מ-2 הצדדים ומניחים בתחתית הסיר.
7. שמים את התערובת ביצים שהכנו ונעביר לסיר עם הנייר אפייה ומבשלים מכוסה על אש הכי נמוכה למשך כ-30 דקות עד אשר זה מתחיל להזהיב בצידי החלק העליון.
8. מחממים תנור ל-170 מעלות מצב טורבו.
9. לאחר חצי שעה מסירים את המכסה מהסיר,מכניסים לתנור את הסיר עם הפשטידה ואופים עד אשר זה מתחיל להשחים מלמעלה.
10. לאחר שהפשטידה השחימה,מוציאים מהתנור ושופכים מלמעלה את המים ששמרנו בצד בערך כוס על מנת שהפשטידה תהיה עסיסית,לאחר שהנוזלים נספגים בפשטידה ,שופכים עוד את יתרת המים ומחזירים לתנור עד להשחמה מלאה של החלק העליון.מוציאים מהתנור,נותנים לפשטידה לנוח 5 דקות ואז מוציאים אותה מהסיר בצורה הפוכה על צלחת ומסירים את נייר האפיה.
11. נותנים לפשטידה להתקרר,פורסים ומגישים.
סרטון שמדגים את כל שלבי ההכנה של המעקוד הטוניסאי:
תגובה אחת
תומר תודה. ההבדל בין המעקודה למנינה הוא שאת המנינה מכינים עם מח.