מרק אדום לקוסקוס מתכון של תומר תומס
מצרכים:
קישוא אחד גדול
500 גרם דלעת חתוך לקוביות עם הקליפה שטוף
2 בצלים
רבע כרוב
2 גבעולי סלרי
קופסה של חומוס
2 גזרים
3 תפוחי אדמה
3 שיני שום קצוצים
חצי כוס שמן
חצי כף פלפל שחור
2 כפות מרק עוף או עוף במקום
קורט ראס אל חנות
כף רסק עגבניות
כף וחצי של פפריקה
אופן הכנה:
1. מחממים את השמן,בזמן שהשמן מתחמם חותכים את הבצל לפרוסות ומטגנים בסיר.
2. קוצצים בצורה גסה את הסלרי עם העלים ואת התפוח אדמה חותכים ל-4 , וגם את הגזר לחתוך ל-4 ולחתוך את הקישוא לחתיכות גדולות וגם את הכרוב לחתוך לחתיכות גדולות.
3. לאחר שהבצל השחים, מוסיפים כף של רסק עגבניות ומטגנים,מוסיפים את הפפריקה,הפלפל השחור,ומעט ראס אל חנות, 2 כפות מרק עוף ואת החומוס שסיננו ושטפנו מערבבים היטב ומוסיפים טיפה מים.
4. שהמים מבעבעים, מוסיפים את כל הירקות ומוסיף מים עד לגובה הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים 40 דקות.
5. מתחילים להכין את הקוסקוס המהיר שנמצא בקישור הבא: קוסקוס מהיר
6. בודקים טעמים במרק ומתקנים תיבול במידת הצורך, בודקים את את הגזר אם הוא מבושל,המרק מוכן.
7. מסירים מהאש,שמים מעל הקוסקוס ומגישים.
מתכונים נוספים:
מתכון לקוסקוס מהיר של תומר תומס
2 Responses
תומס,איזה בשר להשתמש לקוסקוס?
היי ליאורה, הכי מומלץ בשר מספר 2 (צלעות) המרוקאים משתמשים בבשר מספר 8.