חיפוש

מרק אפונה וברוקולי מתכון מושלם

מרק אפונה וברוקולי נדיר
מרק אפונה וברוקולי מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מרק אפונה וברוקולי

מרק אפונה הוא בריא מכמה סיבות: הוא עשיר בחלבון, ויטמינים (כמו K ו-B) ומינרלים מכיל הרבה סיבים תזונתיים לעיכול טוב ושמירה על משקל בריא, ונמוך בקלוריות. גם יש לו פוטנציאל לתמוך בבריאות הלב. חשוב לצרוך אותו כחלק מתזונה מאוזנת.

המצרכים ל-10 מנות:
קילו ברוקולי שטוף היטב וללא גבעול
2 כוסות אפונה ירוקה יבשה (לברור ולשטוף היטב)
2 בצלים קטנים קצוצים
כף אבקת מרק עוף
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
12 כוסות מים
2 כפות שמן
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים שאולי תרצו להכין:
סלט סלק מבושל מרוקאי מתכון מעלף
עוגת שוקולד עסיסית לזכרו של עדי ליאון שנפל בעזה
סופגניות כמו בקונדיטוריה מתכון של קונדיטור

מרק אפונה – חן במטבח

אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר גדול את המים, לאחר הרתיחה מוסיפים את האפונה. מכסים ומנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כשעה. לאחר מכן בודקים אם האפונה התרככה, אם לא יש להמשיך לבשל עוד קצת. מכניסים את הברוקולי, הבצל, השמן והתבלינים וממשיכים לבשל עוד 20-30 ד' עד לריכוך הברוקולי. מכבים את האש וטוחנים עם מוט בלנד ידני עד למרקם אחיד. מתקנים תיבול מלח פלפל וממשיכים לבשל כ5 דקות נוספות. ניתן להגיש עם קרוטונים. ניתן להעשיר את המרק עם מעט שמנת לבישול/קרם קוקוס בסיום הבישול.

מרק אפונה גזר וכרובית של אורטל עמוס

מצרכים:
חבילת אפונה קפואה
2 בצלים
מספר עלי סלרי
1 קישוא
3 גזרים
פלחי כרובית (כחצי ראש)
מלח / אבקת מרק
פלפל שחור
כורכום

אופן הכנה של מרק אפונה:

1. חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים במעט שמן, מספר דקות.
2. קוצצים את עלי הסלרי ומוסיפים לטיגון ל-2 דקות נוספות.
3. חותכים את הגזר לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר.
4. מוסיפים את שקית האפונה, פרחי הכרובית וקישוא חתוך לקוביות.
5. מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה. לא להגזים עם המים כי לאחר מכן טוחנים ולא נרצה מרקם דליל מדי.
6. מתבלים במלח, פלפל וכורכום.
7. מבשלים כארבעים דקות על אש בינונית עד שכל הירקות רכים.
8. אם יש מדי נוזלים, מוציאים עם מרקיה מספר פעמים עד לכמות המים הרצויה (לפי העין). אני שומרת מעט מהמים בצד כדי להוסיף במידת הצורך אם המרק יוצא סמיך מדי.
9. טוחנים הכל במוט-בלנדר..
10. מתקנים תיבול / מוסיפים מעט מים במידת הצורך.

בתיאבון

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות