חיפוש

מתכון למרק בורשט הונגרי טעים לאללה

מתכון למרק בורשט הונגרי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

היי, חברים. היום, יש לי פינוק מיוחד עבורכם – מרק בורשט הונגרי טעים ולבבי. זה לא סתם מרק; זו קערה מלאה בהיסטוריה, טעם וטוב. אז בואו נצלול ישר פנימה!

קצת על מרק בורשט הונגרי
בורשט הונגרי (בעברית: חמיצה), לא להתבלבל עם בני דודיו האוקראיני או הרוסי, הוא טוויסט ייחודי למרק הסלק הקלאסי. מאמינים שמקורו בהשפעת המטבח האוקראיני והרוסי על הונגריה. מה שמייחד אותו הוא הכשרון ההונגרי של הוספת פפריקה ומרכיבים מקומיים אחרים.

  • גודל הגשה וקושי
    מתכון זה יניב כ-4 מנות דשנות.
  • זה לוקח בערך שעה אחת להכין ולבשל.
  • מבחינת קושי, הייתי מדרג את זה כ'בינוני' – זה פשוט אבל צריך קצת אהבה ותשומת לב.

רכיבים

  • 3 סלק בינוני, קלוף ומגורר
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 גזרים, קצוצים
  • 1 פלפל חריף, קצוץ
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 4 כוסות מרק בקר או ירקות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף פפריקה הונגרית
  • 1 עלה דפנה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמנת חמוצה ושמיר טרי לקישוט.

הוראות בישול שלב אחר שלב

  1. מטגנים ירקות: בסיר גדול מטגנים את הבצל, הגזר והפלפל עד לריכוך.
  2. מוסיפים סלק ועגבניות: מערבבים פנימה את הסלק והעגבניות המגוררות. מבשלים כ-5 דקות.
  3. זמן מרק: יוצקים פנימה את המרק. מוסיפים את השום, הפפריקה, עלה הדפנה, המלח והפלפל.
  4. מבשלים: נותנים לזה להתבשל כ-45 דקות או עד שהסלק רך.
  5. מגישים: מצקת לקערות, מעליה כף שמנת חמוצה ומפזרים שמיר טרי.

יתרונות תזונתיים
המרק הזה הוא מעצמה תזונתית!

  • סלק עמוס בסיבים, ויטמינים ומינרלים.
  • הרכיבים במרק זה עוזרים בניקוי רעלים ובחיזוק המערכת החיסונית שלך.
  • הגזר והפלפל מוסיפים מנה של ויטמין C ו-A, מושלם לשמירה על עור זוהר.

חלופות תזונתיות

  • טבעוני/צמחוני: השתמשו במרק ירקות ודלג על השמנת החמוצה.
  • ללא גלוטן: מתכון זה נטול גלוטן באופן טבעי.
  • דל נתרן: השתמש במרק דל נתרן והגביל את תוספת המלח.

טיפים להעלאת הבורשט שלך

  • צולים את הסלק: לטעם עמוק יותר, נסו לצלות את הסלק לפני הוספתם למרק.
  • חובבי בשר: הוסף קצת נקניק מעושן חתוך לקוביות עבור אגרוף חלבון נוסף.
  • תיבולים: אל תירתע משימוש בעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה לטוויסט רענן.
  • מיץ לימון: שפריץ של מיץ לימון לפני ההגשה יכול להאיר את הטעמים.

והנה, קערת מרק בורשט הונגרי חמים ומנחם, מושלם לערבים הקרירים האלה או כשאתם רק צריכים חיבוק בקערה. זכור, בישול הוא הכל על ניסוי ולהנות, אז אל תהסס לשנות את המתכון לפי טעמך. בישול שמח

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות