מרק בשר לקוסקוס -מתכון שחובה להכין
שירלי לוי משתפת אותנו במתכון מושלם של מרק בשר לקוסקוס.
מצרכים:
סיר גדול למרק
קילו וחצי קוביות בשר- אני שמתי קילו אסאדו וחצי קילו צוואר (כעיקרון אפשר לשים כל בשר שאוהבים)
1 בצל גדול
4 תפו"א
4 גזר
2 חתיכות דלעת
4 קישואים
כרוב
4 גבעולי סלרי
1 בטטה (לא חובה)
כוס שעועית מושרית למשך לילה (לא חובה)
תיבול-
300 גרם רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה מתוקה
2.5 כפות גדושות אבקת מרק
רבע כף כורכום
פלפל שחור
מלח
רבע כף קינמון
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
מרק לקוסקוס טוניסאי – מתכון של אמא
מרק ירקות לקוסקוס
מרק לקוסקוס צהוב בסגנון מרוקאי של תומר תומס
מתכון נוסף של מרק לקוסקוס בשרי של יונית צוקרמן:
מתכון נוסף של מרק קוסקוס:
אופן הכנה:
1. שמים בסיר מים עד חצי גובה ואת פרוסות הבשר עם גבעולי הסלרי ומבשלים שעתיים (אפשר להוסיף 3 גרגירי פלפל אנגלי).
2. בינתיים חותכים גס את כל הירקות. מטגנים בצל, מוסיפים תפו"א אדמה וגזר ומטגנים על אש בינונית גבוהה.
3. מתבלים (חוץ מהקינמון) ומטגנים כמה שניות, מוסיפים מים רותחים ורסק עגבניות. מביאים לרתיחה ומעבירים לסיר הבשר.
4. מוסיפים תפו"א, גזר וכרוב ומבשלים עוד 20 דקות לאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות וחצי כפית קינמון עד שהירקות מתרככים.