מרק חרירה מרוקאי לארוחה מפסקת מתכון מעלף
שני גבאי משתפת אותנו במתכון מעלף של מרק חרירה מרוקאי לארוחה מפסקת.
מצרכים:
2 בצלים חתוכים דק קוביות או רצועות
2 עגבניות מגורדות וכף רסק
2 וחצי ליטר מים ואם רוצים פחות מרק להפחית מהכל
צרור כוסברה
קצת פטרוזיליה
5 עלים של סלרי חתוך
1 חומוס שימורים או כוס וחצי חומוס מושרה
1 כוס עדשים חומות / או ירוקות
2 גזר מגורד
כף קונפלור להסמיך מעט
כורכום
כמון
פלפל שחור
מלח
מרק עוף
איטריות דקות 2 כוסות
5 כפות שמן
במידה ורוצים להוסיף כנפיים או בשר אפשר כמובן בתחילת הבישול
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מרק חרירה של סבתא ליום חורפי
מרק חרירה צמחוני -מתכון הכי טעים שיש
מרק עדשים מרוקאי (חרירה)
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בסיר גדול נשים את השמן ונטגן את הבצל לאחד כמה דקות נוסיף את הגזר ואת העגבניות.
2. נוסיף את התבלינים נפתח אותם נוסיף מים ואת העדשים במידה ושמים חומוס מושרה אז גם את החומוס שמים .
3. במידה ולא אז החומוס יכול להיכנס אחרי חצי בישול של המרק .
4. נוסיף את כל הירק .
5. ניתן לזה 40 דקות אש גבוהה נוסיף את האיטריות ובתאבוןןן במידה ורוצים עם עוף או חזה עוף בפנים עדיף להרתיח אותם לפני בסיר ניפרד ככה לא יהיה ליכלוך במרק .