חיפוש

מרק חרירה של סבתא ליום חורפי

מרק חרירה של סבתא

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מרק חרירה של סבתא

מרק חרירה של סבתא ליום חורפי שמשתפת נופר אזולאי אסולין.

1 כוס חומוס מושרה במים/ חומוס משימורים.
1 כוס עדשים חומות/ ירוקות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור כוסברה קצוצה
4 גבעולי כרפס קצוצים דק
2 בצלים לבנים קצוצים
5 עגבניות טריות מגוררות
1 כוס אטריות דקות
2 כפות קמח לבן
3 כפות שמן
חצי כוס מים קרים
חצי לימון
תבלינים-
חצי כפית פלפל שחור /לבן
2 כפות מרק עוף
רבע כפית כמון
1 כף כורכום
1 כפית מלח
(רבע כפית מלח לימון – לא חובה אבל מומלץ!)
אופן הכנה מופיע בהמשך לאחר הסרטונים

מרק חרירה צמחוני -מתכון הכי טעים שיש
מרק עדשים מרוקאי (חרירה)
מרק חרירה מרוקאי מתכון של תומר תומס

סרטון נוסף של מרק חרירה של חן במטבח:

אופן הכנה:
לטגן בצל עד למצב שקוף ולהוסיף כורכום
לאחר 2 דקות להוסיף את העגבניות, החומוס ,כרפס כוסברה ופטרוזליה .
מערבבים טוב הכל ומוסיפים כ6-7 כוסות מים רותחים ואת התבלינים מלח פלפל מרק עוף כמון.
*בסיר נפרד להרתיח מים ולבשל את העדשים 12 דקות לסנן ולהוסיף למרק .
לאחר 30-35 דקות של בישול מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 10 דקות.
בינתיים לוקחים כוס עם מים קרים מכניסים בו 2 כפות קמח ומערבבים טוב שלא היו גושים ושופכים למרק ומערבבים טוב.
שהמרק מוכן מוסיפים חצי לימון סחוט(אני הוספתי בנוסף מלח לימון כרבע כפית ) מערבבים פעם אחרונה ומכבים את הגז.

מרק חרירה של גקי אזולאי:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות