מרק לקוסקוס צהוב בסגנון מרוקאי של תומר תומס
מצרכים:
2 כוסות חומוס מושרה כל הלילה או חומוס של סנפרוסט
2 גבעולי סלרי
חצי כרוב
חתיכה של דלעת
בצל ענק
5 קישואים
3 גזרים
5 תפוחי אדמה
12 חלקי עוף שהורתחו במים למשך 10 דקות על מנת שיצא מהם הלכלוך
כפית כורכום
חצי כפית קינמון
כפית מלח
כפית פלפל שחור( לא חובה)
אופן הכנה:
1.קוצצים את הבצל ומחממים את הסיר עם 2 כפות שמן.
2. מטגנים את הבצל, וחותכים את הדלעת קוביות גדולות כפי שהודגם בסרטון.
3. חותכים את הכרוב עם השורש לקוביות.
4. חותכים את התפוח אדמה לקוביות.
5. חותכים את הקישואים והגזר לקוביות.
6. חותכים את הסלרי עם העלים.
7. כאשר הבצל נהיה שקוף, מוסיפים כפית כורכום ומערבבים ומוסיפים את הירקות והחומוס לתוך הסיר.
8. מוסיפים מים חמים עד לגובה הירקות והחומוס.
9. מוסיפים את הקינמון,פלפל שחור והמלח ומערבבים.
10. מסדרים מעל את העופות ומבשלים על אש נמוכה עד שזה מגיע לרתיחה בערך שעה וחצי.
11. מסירים מהאש ומגישים מעל קוסקוס
מתכון של הקוסקוס במיקרוגל ב- 7 דקות של תומס