דרגו את המתכון
שולי אסולין קראסין משתפת אותנו במתכון שלה מרק שעועית לבנה עם בשר.
מצרכים להכנת מרק שעועית:
קילו שעועית לבנה יבשה
חצי קילו בשר בקר עם קצת שומן חתוך לקוביות ולפזר מעט קמח רגיל
חצי כוס רסק עגבניות
12 שיני שום מקולפים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור או 1/4 כפית פלפל לבן
4 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
2 כפות כמון
רבע כוס כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
- נשטוף את השעועית מספר פעמים ובוררים את האבנים
- נשרה לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נירוסטה ונכסה
- נשטוף שוב ונחזיר לסיר עם מים עד לגובה כפול ואז נביא לרתיחה. ננמיך את האש לבינוני ונבשל כשעה, לא לכסות את הסיר.
- נוסיף את השום ונמשיך לבשל עוד כחצי שעה
- בשלב זה נבדוק את השעועית אם התבשלה . השיטה הכי מוצלחת לבדוק את הרכות של השעועית היא על ידי מעיכה בין שתי האצבעות, אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפרקת ל2 זה סימן שהתבשלה
- פה מתחילה החגיגה
- במחבת חמה נשים כף שמן זית ונשחים את הבשר בכל צדדיו.( נחתןך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 ס”מ ונפזר על הבשר מעט קמח רגיל, מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר, למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת.)
- נוסיף את הבשר לסיר השעועית ונבשל שעה נוספת על אש בינונית ואז נערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר
- נוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ונבשל כ-20 דקות
- בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה ולערבב
סרטון עם מתכון נוסף למרק שעועית לבנה:
מתכונים נוספים:
מתכון מושלם לקובה סלק
סחלב מתכון מנצח