חיפוש

מרק שעועית לבנה עם בשר

מרק שעועית לבנה עם בשר
שולי אסולין קראסין משתפת אותנו במתכון שלה מרק שעועית לבנה עם בשר.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

שולי אסולין קראסין משתפת אותנו במתכון שלה מרק שעועית לבנה עם בשר.

מצרכים להכנת מרק שעועית:

קילו שעועית לבנה יבשה
חצי קילו בשר בקר עם קצת שומן חתוך לקוביות ולפזר מעט קמח רגיל
חצי כוס רסק עגבניות
12 שיני שום מקולפים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור או 1/4 כפית פלפל לבן
4 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
2 כפות כמון
רבע כוס כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

  • נשטוף את השעועית מספר פעמים ובוררים את האבנים
  • נשרה לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נירוסטה ונכסה
  • נשטוף שוב ונחזיר לסיר עם מים עד לגובה כפול ואז נביא לרתיחה. ננמיך את האש לבינוני ונבשל כשעה, לא לכסות את הסיר.
  • נוסיף את השום ונמשיך לבשל עוד כחצי שעה
  • בשלב זה נבדוק את השעועית אם התבשלה . השיטה הכי מוצלחת לבדוק את הרכות של השעועית היא על ידי מעיכה בין שתי האצבעות, אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפרקת ל2 זה סימן שהתבשלה
  • פה מתחילה החגיגה
  • במחבת חמה נשים כף שמן זית ונשחים את הבשר בכל צדדיו.( נחתןך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 ס”מ ונפזר על הבשר מעט קמח רגיל, מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר, למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת.)
  • נוסיף את הבשר לסיר השעועית ונבשל שעה נוספת על אש בינונית ואז נערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר
  • נוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ונבשל כ-20 דקות
  • בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה ולערבב

סרטון עם מתכון נוסף למרק שעועית לבנה:

מתכונים נוספים:

מתכון מושלם לקובה סלק
סחלב מתכון מנצח

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות