חיפוש

מתכון לקבב עיראקי סודי כמו במסעדות (ואפילו יותר טעים)

מתכון לקבב עיראקי סודי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קבב עיראקי, מנה מענגת שתופסת את תמצית המטבח המזרח תיכוני, היא התגלמות של טעמים עשירים ותבלינים ארומטיים.

המתכון הזה, שיש בו מרכיב סודי ומושרש עמוק בתרבות העיראקית, מציע תערובת מפתה של טעמים מלוחים ומעושנים. המפתח טמון בתערובת התבלינים הייחודית ובשיטת הצלייה, המוציאה את העסיסיות של הבשר. קבבים עיראקים הם לא רק אוכל; הם מייצגים מסורת קולינרית המפגישה בין משפחות וחברים. כאן, ההתמקדות היא בשימוש בבשר בקר או טלה טחון, מתובל בתבלינים מסורתיים ומבושל לשלמות.

איך להכין קבב עירקאי – הרכיבים

  • 500 גרם בשר בקר או טלה טחון
  • 1 בצל גדול, מגורר
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • שיפודי במבוק או מתכת

שלבים:

  1. חממו מראש את הגריל או הברביקיו לחום בינוני-גבוה.
  2. בקערה גדולה משלבים את בשר הבקר או הטלה הטחון עם הבצל המגורר.
  3. מוסיפים לתערובת את השום הטחון והפטרוזיליה הקצוצה.
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה, קינמון והל.
  5. מערבבים הכל ביסודיות עד שהתבלינים נטמעים היטב.
  6. לוקחים חופן מהתערובת ומעצבים אותה סביב שיפוד, ויוצרים צורה דמוית נקניק.
  7. חוזרים על הפעולה עם התערובת שנותרה, מניחים את השיפודים על מגש.
  8. מניחים את השיפודים על הגריל ומבשלים כ-4-5 דקות מכל צד.
  9. הקבבים נעשים כשיש להם פחם יפה מבחוץ והם מבושלים.
  10. מגישים חם בליווי לחם שטוח, רוטב טחינה וסלט טרי.

ליהנות מהקבבים האלה זה לא רק להתענג על ארוחה; מדובר בחוויה של חלק מהתרבות העיראקית. הבשר העסיסי, המושרה בתערובת של תבלינים, מציע פרץ של טעמים בכל ביס. בין אם זה מפגש משפחתי או מפגש מזדמן, קבבים עיראקים בטוחים יהוו את הקהל.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות