חיפוש

עיג'ה – תענוג של טעם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עיג'ה – תענוג של טעם

עיג'ה, מנה מענגת עם שורשים עמוקים במטבח המזרח תיכוני, היא חגיגה לחושים. מקורה במסורות הקולינריות העשירות של לבנון, מנה זו עשתה את דרכה למטבחים ברחבי העולם, כשהיא שובת לב בלוטות הטעם עם תערובת התבלינים והמרקמים הייחודית שלה. עיג'ה היא לא רק ארוחה; זו חוויה שמפגישה אנשים על אהבה משותפת לאוכל טוב.

רכיבים:

עבור בסיס עיג'ה:

  • 500 גרם טלה או בקר טחון (מה שאתה מעדיף)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס חיטה בורגול
  • 2 כוסות מים חמים
  • 1 קופסת (400 גרם) חומוס, מרוקן ושטוף
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לקישוט:

  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • פלחי לימון

שיטת בישול:

  1. מטגנים בצל ושום: מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות, ולאחר מכן מוסיפים את השום הטחון תוך כדי ערבוב עד שהוא ארומטי.
  2. משחימים את הבשר: מוסיפים למחבת את הטלה או הבקר הטחון. מבשלים עד להשחמה, מפרקים אותו בעזרת מרית לקבלת מרקם אחיד.
  3. תבלו את זה: מפזרים כמון טחון, כוסברה טחונה, מלח ופלפל על תערובת הבשר. מערבבים היטב כדי להבטיח שהתבלינים יצפו את הבשר בצורה אחידה.
  4. תוספת בורגול: מערבבים פנימה את חיטת הבורגול, ומאפשרים לה לקלות מעט. שלב זה משפר את הטעם האגוזי שלו.
  5. חומוס ועגבניות: יוצקים פנימה את המים החמים, ומוסיפים את החומוס ועגבניות השרי החצויות. מערבבים היטב ונותנים לו להתבשל עד שהבורגול מוכן.
  6. מגע אחרון: לאחר שהבורגול ספג את הנוזל והוא רך, העיג'ה שלך מוכן! מתקנים תיבול אם צריך.
  7. מקשטים ומגישים: מפזרים פטרוזיליה טרייה על העיג'ה ומגישים אותו חם. אל תשכח את פלחי הלימון בשביל הטעם הנוסף הזה.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות:

לחברים הכשרים שלנו, אל תדאג! אתה יכול להתאים את המתכון הזה בקלות על ידי שימוש בבשר טחון בעל תעודת כשרות, תוך הקפדה על כל שאר המרכיבים נושאים את חותמת הכשרות. החליפו את כל האלמנטים הלא כשרים עם עמיתיהם הכשרים, והרי – יש לכם עיג'ה ידידותית לכשרות שמוכנה להרשים.

יתרונות תזונתיים:

  • עיג'ה היא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך; זוהי מעצמה עמוסה בחומרים מזינים. 
  • עמוס בחלבון רזה מבשר טלה או בקר, בורגול עשיר בסיבים וטוב של חומוס, זו ארוחה מאוזנת. 
  • העגבניות מוסיפות פרץ של ויטמין C, בעוד שהתבלינים הארומטיים לא רק מעלים את הטעם אלא גם מביאים לסט יתרונות בריאותיים משלהם.

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 מנות, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב משפחתית או מפגש חברים. מההתחלה ועד הסוף, תוכלו להכין את המנה המפנקת הזו תוך כ-45 דקות, מה שהופך אותה לאופציה אידיאלית הן לילות שבוע עמוסים והן לסופי שבוע נינוחים.

רמת קושי: אל תפחדו, טבחים אחרים! עיג'ה נופל בנוחות בטווח הבינוני בסולם הקושי. זה לא טיול בפארק, אבל זה גם לא מדע טילים. עם קצת התלהבות קולינרית, תשלוט בזה תוך זמן קצר.

טיפים לשיפור:

  • שחקו עם תבלינים: אתם מוזמנים להתאים את רמות התבלינים לפי טעמכם. הוסף עוד קורט כמון או כוסברה אם אתה מרגיש הרפתקני.
  • המרקם משנה: נסה את היחס בורגול למים כדי להשיג את המרקם הרצוי. יש שאוהבים אותו אוורירי, בעוד שאחרים מעדיפים אותו קצת יותר צפוף.
  • טרי זה הכי טוב: בחר בעגבניות טריות בשלות עבור פרץ הטעם העסיסי הזה. זה עושה הבדל בולט.

הנה לך – צלחת מלאה בטוב עיג'ה שבטח תשאיר את כולם ליד השולחן ומבקשים שניות. תיהנו מהטעמים התוססים ושתפו את השמחה של פנינה מזרח תיכונית זו עם יקיריכם!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות