חיפוש

המבורגר עסיסי מושלם ומתכון ללחמניות ליום העצמאות

המבורגר מושלם ליום העצמאות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

המבורגר מושלם ליום העצמאות

אריאלה גולדמן משתפת אותנו במתכון מושלם של המבורגר ליום העצמאות.

מצרכים:
להמבורגר (3 קציצות)
½ ק"ג בשר טחון בטחינה גסה (טרי ואיכותי – 250 גרם שפונדרה + 250 גרם שייטל (לבקש מהקצב להוסיף מעט שומן))
½ כפית סודה לשתייה או ¼ כוס מי סודה תוססים מבקבוק
מלח
פלפל שחור גרוס
ללחמניות (18 יחידות)
1 ק"ג קמח לחם או לבן רגיל
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים L
2 כוסות מים פושרים ועוד ¼ כוס מים (את ¼ כוס המים מוסיפים בטפטוף רק אם יש צורך והבצק מרגיש מעט יבש)
5 כפות סוכר
1 כף מלח
100 גרם מזולה או נטורינה
אופן הכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:
המבורגר מתכון מנצח ששבר את הרשת
לחמניות המבורגר מתכון מושלם כולל מתכון להמבורגר ביתי
המבורגר עוף ביתי

מתכון נוסף להמבורגר: (בסרטון נאמר בטעות בשר צלעות הכוונה לשפונדרה)

אופן הכנה:
להמבורגר:
1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור גרוס. מוסיפים סודה לשתייה ולשים עם הידיים
2. יוצרים קציצות במשקל 220-250 גרם כל אחת, רצוי בעזרת רינג או כלי בקוטר המתאים ומניחים במקרר לשעתיים כדי שהבשר יתאחד ולא יתפרק בצלייה
3. על מחבת פסים מטגנים את ההמבורגרים עם מעט שמן כ-3 דקות מכל צד עבור דרגת עשייה מדיום
4. מגישים בלחמנייה עם מיונז, חרדל, רוטב ברביקיו איכותי וירקות שאוהבים
ללחמניות:
1. שמים את כל חומרי הבצק חוץ מהמלח בקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים ללוש. את ¼ כוס המים הנוספת נניח כרגע בצד
2. כשמתחיל להתהוות בצק נוסיף מלח. אחרי הוספת המלח בודקים את הבצק: אם הוא נעים למגע, גמיש ונוח לעבודה – אין צורך להוסיף מים, במידה והוא קצת יבש 3. מוסיפים בטפטוף את ¼ הכוס הנוספת
4. ממשיכים ללוש את הבצק במשך 15 דקות על מהירות איטית (זמן הלישה חשוב), אחר כך אוספים את הבצק עם כפות הידיים מתחתית הקערה, משמנים אותה קלות, 5. מחזירים את הבצק פנימה ומלטפים אותו במעט שמן
6. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת נפח. מעצבים לחמניות על משטח עבודה מקומח, מברישים בביצה עם כפית מזולה או נטורינה מומסת, מסדרים בתבנית עם נייר אפייה עם רווח בין לחמניה ללחמניה
7. מתפיחים שוב – חצי שעה בקיץ, 45 דקות בחורף. מברישים שוב בעדינות עם ביצה ומעטרים בשומשום.
8. אופים בתנור חם 180 מעלות בתוכנית טורבו או רגילה עד הזהבה יפה (בזמן האפייה הלחמניות נצמדות זו לזו מה שתורם לרכות מופלאה)
9. מצננים היטב, מאחסנים בשקית אטומה ומקפיאים. בעת הצורך מפשירים בטמפרטורת החדר והלחמניות נשמרות רכות כמו ביום האפייה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות