מרק שעועית לבנה של פעם
חנית טרבלסי משתפת אותנו במתכון מושלם של פעם של מרק שעועית לבנה.
מצרכים:
שעועית לבנה גדולה
5 כפות שמן
7 שיני שום קצוצות
חצי גמבה אדומה קצוצה
1/3 פלפל חריף אדום קצוץ
חצי כף כורכום
כף מלאה כמון
כף אבקת מרק בצל
כף מרק עוף
כף פפריקה
כפית כוסברה יבשה
3 עגבניות מגורדות
כף גדושה רסק עגבניות
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים של מרק שעועית:
מרק שעועית ובשר הכי טעים שיש
מרק שעועית לבנה עם בשר
סרטון עם מתכון נוסף למרק שעועית לבנה של חן במטבח:
אופן הכנה:
1. משרים את השעועית במים למשך 24 שעות או לחלופין ניתן להשתמש בשעועית לבנה קפואה.
2. אחרי 24 שעות שופכים את המים ומבשלים את השעועית הלבנה במים למשך חצי שעה ואז מסננים.
3. לוקחים סיר למרק ומטגנים קלות את שיני השום הקצוצות בשמן ואז מוסיפים את הגמבה הקצוצה והפלפל אדום חריף.
4. מוסיפים לסיר את השעועית ואז מוסיפים,כורכום,כמון,אבקת מרק בצל,מרק עוף,פפריקה,כוסברה יבשה,מכסים במים רותחים ומוסיפים את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב 20 דקות על אש בינונית ואז מגישים.
מומלץ לפזר מעל כוסברה טחונה ופלפל שחור גרוס בהגשת המנה.