חיפוש

מתכון אורז לסושי: דביק, איכותי וטעים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון אורז לסושי: דביק, איכותי וטעים

אורז סושי, המכונה גם שארי או סומשי, הוא הלב והנשמה של הסושי. מוצאו מיפן, האורז הדביק והחומץ הזה מתובל בקפידה כדי להשלים את הטעמים של דגים טריים ומרכיבי סושי אחרים. אומנות הכנת אורז סושי טמונה בהשגת האיזון המושלם של מתיקות, חומציות ודביקות. עם מקורותיו מושרשים עמוק במסורת הקולינרית היפנית, אורז סושי הפך למרכיב עיקרי במסעדות סושי ברחבי העולם.

רכיבים:

  • 2 כוסות אורז יפני קצר גרגירים
  • 2 1/2 כוסות מים
  • 1/3 כוס חומץ אורז
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • אופציונלי: 1 כף מירין (יין אורז מתוק)

הוראות הכנה:

  1. מניחים את האורז בקערה ושוטפים אותו תחת מים קרים, שוטפים אותו בעדינות עם הידיים עד שהמים מתבהרים. זה מסיר עודפי עמילן ומונע מהאורז להיות דביק מדי.
  2. בסיר בינוני מערבבים את האורז השטוף והמים. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים 15-20 דקות, או עד שהאורז רך והמים נספגים.
  3. בסיר קטן מערבבים את חומץ האורז, הסוכר, המלח והמירין (אם משתמשים). מחממים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר והמלח נמסים. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
  4. מעבירים את האורז המבושל לקערה גדולה ולא מתכתית. יוצקים בהדרגה את החומץ המתובל על האורז, תוך שימוש בתנועת חיתוך עם משוט אורז או מרית כדי לקפל בעדינות את החומץ לתוך האורז. היזהרו לא לרסק את גרגרי האורז.
  5. בעודכם ממשיכים לקפל את החומץ לתוך האורז, השתמשו במאוורר ידני או בחתיכת קרטון כדי לאוורר בעדינות את האורז. זה עוזר לקרר את האורז במהירות תוך שהוא נותן לו גימור מבריק.
  6. לאחר שהאורז מצופה באופן אחיד בתערובת החומץ ומתקרר לטמפרטורת החדר, מכסים אותו במגבת מטבח לחה כדי למנוע את התייבשותו. תן לזה לנוח 10-15 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  7. אורז הסושי שלך מוכן כעת לשימוש בלחמניות הסושי האהובות עליך או ניגירי. אם לא משתמשים מיד, אחסן את האורז בכלים אטומים בטמפרטורת החדר עד 6 שעות, או במקרר עד 24 שעות. הביאו אותו לטמפרטורת החדר לפני השימוש.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את הסוכר בדבש או סירופ אגבה. בנוסף, אם חומץ אורז אינו זמין, אתה יכול להשתמש בחומץ תפוחים כתחליף, אם כי הטעם עשוי להשתנות מעט.

יתרונות תזונתיים:

  • אורז סושי מציע מקור טוב לפחמימות לאנרגיה, בעוד שתיבול החומץ שלו מוסיף טעם חריף ללא צורך במלח או שומן מוגזם. 
  • בנוסף, לחומץ האורז המשמש באורז סושי עשוי להיות יתרונות בריאותיים פוטנציאליים, כגון סיוע לעיכול ומתן כמה נוגדי חמצון.

כמות: המתכון הזה מכין מספיק אורז סושי לכ-4-6 לחמניות, תלוי בגודל.

זמן הכנה: כ-45 דקות

רמת קושי: בינונית

טיפים לשיפור:

  • השתמשו במשוט או מרית אורז סושי מעץ לערבוב וקיפול האורז כדי להימנע מפגיעה בגרגרים.
  • התאם את כמות הסוכר והחומץ לפי העדפתך למתיקות ולחומציות.
  • היו סבלניים ועדינים כאשר מקפלים את החומץ לתוך האורז כדי להימנע מריסוק הגרגירים ולשמור על המרקם הרצוי.
  • נסה עם סוגים שונים של אורז, כגון אורז חום או שחור, לקבלת טוויסט בריא יותר על אורז סושי מסורתי. התאימו את זמן הבישול ויחס המים בהתאם.
  • עם המתכון הזה וקצת תרגול, אתה תהיה בדרך ליצירת סושי ביתי טעים שמתחרה במסעדת הסושי האהובה עליך. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות