חיפוש

מתכון אספרגוס קלוי בחמאת שום – תענוג צמחוני!

אספרגוס קלוי בחמאת שום

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

בואו נדבר על העלאת האספרגוס הצנוע לתוספת גדושה בטעמים  אספרגוס קלוי בחמאת שום! 

מקורו מאזור הים התיכון, שבו התענגו על האספרגוס במשך מאות שנים, מתכון זה מביא את המיטב בחניתות הירוקות התוססות הללו. צלייתם עם חמאה מושכרת בשום לוקחת את משחק הירקות לרמה חדשה לגמרי. זה פשוט, זה טעים, וזה הצד המושלם לכל ארוחה.

 

רשימת רכיבים:

  אספרגוס:

    500 גרם אספרגוס טרי, קצוות עצים גזומים

    2 כפות שמן זית

    מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 תערובת חמאת שום:

    3 כפות חמאה ללא מלח, מומסת

    3 שיני שום, קצוצות

    גרידת לימון אחד (לא חובה, אבל מומלץ מאוד)

    1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה

 

שלבי הכנה:

  1. מחממים את התנור שלך: הפעל את התנור עד ל200 מעלות צלזיוס.
  2. הכינו את האספרגוס: שוטפים היטב את חניתות האספרגוס וקוצצים את הקצוות הקשים (כ2 ס"מ מהתחתית). אם תכופף את החנית, היא תישבר באופן טבעי בנקודה הנכונה.
  3. קסם חמאת שום: בקערה קטנה מערבבים יחד חמאה מומסת, שום טחון, גרידת לימון (אם משתמשים) ופטרוזיליה קצוצה. המרקחת הזו היא הכרטיס שלך לטעם העיר.
  4. לזרוק ולתבל: מניחים את האספרגוס הקצוץ על תבנית עם נייר אפייה. מזלפים שמן זית, ומתבלים במלח ופלפל שחור. זרוק אותם מסביב כדי לפזר את כל הטוב הזה בצורה שווה.
  5. מכסים בחמאה: מטפטפים את תערובת חמאת השום על האספרגוס. השתמשו בידיים שלכם (הנקיות, כמובן) כדי לוודא שכל חנית מצופה בחמאת השום הטעימה הזו.
  6. לתנור: מורחים את האספרגוס בשכבה אחת על תבנית האפייה. הכניסו אותו לתנור שחומם מראש למשך כ12-15 דקות או עד שהם רכים אך עדיין יש להם מעט קראנצ'יות.
  7. הגישו ותהנו: הוציאו אותם, תנו להם סחיטה עדינה של לימון אם אתם מרגישים גרידה, ומגישים מיד. הם מושלמים כתוספת לארוחת ערב משפחתית או מפגש מפואר.

 

יתרונות תזונתיים:

אספרגוס הוא מעצמה של ויטמינים, במיוחד A, C וK. הוא דל בקלוריות ועשיר בסיבים, מה שהופך אותו לתוספת נטולת רגשות אשם לצלחת שלכם. 

השום מביא את תכונותיו המחזקות את מערכת החיסון, ושמן הזית מוסיף נופך של שומנים בריאים ללב.

תשואה וזמן:

מתכון זה מתאים ל4 מנות ולוקח בערך 20-25 דקות, כולל הכנה.

רמת קושי:

קל. אם אתם יכולים להפעיל את התנור, יש לכם את זה.

חלופות כשרות:

ודאו שהחמאה שלך מוסמכת כשרות. החלפת שמן זית בחמאה הופכת אותו לפרווה. התאימו את התבלינים לפי טעמכם.

טיפים:

  •  מוסיפים מעט גבינת פרמזן לפני ההגשה לתוספת של שכבת טעם.
  •  שחקו עם עשבי תיבול שונים כמו טימין או רוזמרין למגע אישי.
  •  אם האספרגוס שלכם עבה יותר, אולי כדאי לתת לו כמה דקות נוספות בתנור.

הנה לכם!  אספרגוס קלוי בחמאת שום, גיבור הירקות של שולחן האוכל שלכם! 🌿✨

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות