חיפוש

מתכון חבושים ללא סוכר – לפתן טעים וממותק באופן טבעי

מתכון חבושים ללא סוכר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

לפתן חבוש הוא מנה מענגת ורבתכליתית המדגישה את הטעם והארומה הייחודיים של פרי החבוש. חבוש, קרוב משפחה של תפוחים ואגסים, תורבת כבר אלפי שנים וזכה להערכה בזכות הארומה הריחנית וטעמו החמין המובהק. 

לפתן חבושים הוא מאכל מסורתי בתרבויות רבות, שם נהנים ממנו לרוב כפינוק מתוק או כמלווה למנות מלוחות. על ידי רתיחה של פירות חבושים עם מים ותבלינים מלאי טעם, תוכלו ליצור לפתן טעים וממותק באופן טבעי ללא תוספת סוכרים. מתכון זה מאפשר למתיקות הטבעית של החבוש לזרוח, וכתוצאה מכך מנה עשירה ומזינה המושלמת לארוחת בוקר, קינוח או כתוספת ליוגורט או שיבולת שועל.

 

רשימת רכיבים:

 4  חבושים, קלופים, ללא ליבה וחתוכים לקוביות

 2 כוסות (480 מ"ל) מים

 1 מקל קינמון

 3 ציפורן שלמות

 אניס 1 כוכב

 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)

 מיץ לימון לפי הטעם (לא חובה)

 

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  1. מקלפים, מגרעים וחותכים את פירות החבוש לקוביות, תוך השלכת כל זרעים או חתיכות קשות.
  2. מערבבים בסיר בינוני את קוביות החבוש, המים, מקל הקינמון, הציפורן והכוכב אניס.
  3. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינוניתגבוהה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים, מכוסה, במשך 30-40 דקות, או עד שהחבוש רך והנוזל מצטמצם למרקם סירופ.
  4. מסירים את הסיר מהאש וזורקים את מקל הקינמון, הציפורן והכוכב אניס.
  5. מערבבים פנימה את תמצית הווניל ומיץ הלימון, אם משתמשים, וטועמים מהקומפוט. מתקנים את התיבול לפי הצורך.
  6. מניחים לפתן להתקרר מעט לפני ההגשה. מגישים חם או צונן, לפי הצורך. תיהנו מהטעמים המתוקים והארומטיים הטבעיים של לפתן חבוש תוצרת בית!

 

יתרונות תזונתיים:

לפתן חבוש הוא מאכל מזין העשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C ונוגדי חמצון. 

החבוש הוא דל קלוריות באופן טבעי ואינו מכיל שומן, כולסטרול או נתרן. על ידי רתיחה של חבוש עם מים ותבלינים במקום הוספת סוכר, תוכלו ליהנות מהמתיקות הטבעית של הפרי ללא תוספת קלוריות או סוכרים מזוקקים. 

לפתן חבוש הוא אלטרנטיבה טעימה ובריאה לשימור פירות מסורתי, מושלם לציפוי יוגורט, שיבולת שועל או טוסט.

מנות:

מתכון זה מכין כ4 מנות של לפתן חבושים.

זמן הכנה:

זמן ההכנה לקומפוט חבושים הוא כ15 דקות, עם תוספת של 30-40 דקות לבישול.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לטבחים בכל רמות המיומנות. עם כמה מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, אתה יכול בקלות להכין לפתן חבושים משלך בבית.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון הזה בקלות על ידי שימוש במרכיבים בעלי תעודת כשרות. אתה יכול גם להתאים אישית את הטעם של הקומפוט על ידי הוספת תבלינים אחרים כגון ג'ינג'ר, הל או אגוז מוסקט. בנוסף, ניתן להתאים את המתיקות של הקומפוט על ידי הוספת כמות קטנה של דבש או סירופ מייפל אם תרצה.

טיפים לבישול:

  •  בחרו פירות חבושים בשלים מוצקים וריחניים לקבלת הטעם והמרקם הטובים ביותר בקומפוט.
  •  קולפים, מגרענים וחותכים את פירות החבוש בזהירות, מכיוון שהם יכולים להיות קשים וסיביים.
  •  מבשלים את החבוש עם מים ותבלינים על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפרי רך והנוזל מצטמצם למרקם סירופ.
  •  טועמים את הלפתן תוך כדי בישול ומתקנים תיבול לפי הצורך. ניתן להוסיף עוד תבלינים או נתז של מיץ לימון לתוספת טעם אם תרצה.
  •  מניחים לפתן להתקרר מעט לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג. מגישים חם או צונן, לפי הצורך.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות