חיפוש

מתכון חציל במיונז – מתכון מנצח

מתכון חצילים במיונז מתכון קל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

חציל הוא ללא ספק ירק מושלם לסלטים ואם מוסיפים לו מיונז אז זה הופך להיות שילוב מנצח שילווה כל ארוחה.

אז קבלו מתכון חציל במיונז של תומר תומס.

סרטון שמסביר איך מכינים מתכון חציל במיונז:

אז מה בעצם צריכים להכנת מתכון חצילים במיונז?

  • 2 חצילים בלאדי או חצילים רגילים מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 צרור בצל ירוק קצוץ
  • מיונז
  • מלח

אופן הכנה:

  1. על תבנית עם נייר אפיה מסדרים את קוביות החציל,מפזרים מלח ומערבבים.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה של קוביות החציל.
  3. לאחר השחמת קוביות החציל,מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר.
  4. שמים את קוביות החציל בקערה רחבה ומוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומוסיפים מיונז בנדיבות מערבבים בעדינות עם כף עץ ,טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך ומגישים.

מתכון נוסף של חצילים במיונז:

  • 3 חצילים בינוניים וקלים 
  • 3 שיני שום קצוצות דק דק
  • 1 כפית מלח 
  • 1/2 כפית פלפל שחור 
  • 1/2 כפית פלפל לבן 
  • 2 כפות מיונז 
  • 1 כפית סוכר לבן 

אופן הכנה:

  1. שורפים חצילים מצד אחד (רצוי על גריל פחמים אבל אפשרי גם על מחבת פסים על הגז), עד שהקליפה קשה, מחוררים בחציל חור קטן לשחרור האדים ושורפים את הצד השני.
  2. מורידים מהאש ושמים את החצילים במסננת להגרת כל הנוזלים העודפים במשך כ-15 דקות.הפעל טיימר (15 דק')
  3. פורסים את החציל על משטח עץ ובעזרת כף מסירים את כל ה"בשר" של החציל לקערית, דואגים להוציא גם את החלקים של ה"בשר" שהשחימו בצמוד לקליפה, הם מקור הטעם במנה זו, מועכים היטב.
  4. לוקחים כרבע קליפה שרופה טוב מחציל אחד וקוצצים אותה דק מאוד בעזרת קוצץ עשבים או בעזרת סכין גדולה וחדה ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את הסוכר, מערבבים כדי שימס ומוסיפים את התיבול, מקררים מעט.
  6. מוסיפים את המיונז, מערבבים היטב ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות