חיפוש

מתכון לבורקס בולגרי משגע

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לבורקס בולגרי משגע

בורקס בולגרי, אוי, תתכוננו לטעימה של טעמים מזרח אירופאים! המאפים המלוחים האלה הם מרכיב עיקרי במטבח הבולגרי, והם כמו כיסים קטנים של שמחה מפוצצת בטעם. מאמינים שמקורם של בורקאס באימפריה העות'מאנית ועשו את דרכם למטבחים בולגריים, שם הם מוקירים מאז.

רכיבים:

  • 500 גרם בצק עלים (קנייה בחנות עובד מצוין אם חסר לכם זמן)
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 1 כוס תרד, קצוץ דק
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ביצה טרופה (לשטיפת ביצים)

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בצד.
  2. במחבת על אש בינונית מחממים את שמן הזית. מוסיפים את קוביות הבצל והשום הטחון, ומאדים עד שהם רכים וריחניים, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את התרד הקצוץ למחבת ומבשלים עד שהוא נבול, עוד 2-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ואז מסירים את המחבת מהאש ונותנים לתערובת להתקרר מעט.
  4. מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח עד לעובי של כ-3 מ"מ. בעזרת סכין חדה או חותכן פיצה, חותכים את הבצק לריבועים, כ-10 ס"מ על 10 ס"מ כל אחד.
  5. על כל ריבוע בצק מפזרים כף מתערובת התרד, ולאחר מכן מפזרים גבינת פטה מפוררת.
  6. עכשיו, הנה החלק המהנה. מקפלים כל ריבוע בצק באלכסון ליצירת משולש, ולוחצים היטב את הקצוות כדי לאטום את המילוי. אתה יכול לקצץ את הקצוות עם מזלג למגע מהודר אם אתה מרגיש חשק.
  7. מניחים את הבורקס הממולאים על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל אחד. מברישים את החלק העליון בביצה טרופה לגימור הזהוב והמבריק הזה.
  8. הכניסו את הבנים הרעים לתנור ואפו עד שהם תפוחים ושחומים, בערך 15-20 דקות.
  9. והנה, אנשים! טרי מחוץ לתנור, בורקס בולגרי לוהט מוכן לטרוף. הגישו אותם כחטיף, מתאבן, או אפילו ארוחה קלה לצד סלט פריך. 

חלופות כשרות:

עכשיו, אם אתם שומרים על כשרות או סתם מחפשים אלטרנטיבות, אל תפחדו! אתה יכול להחליף את גבינת הפטה בגבינה כשרה לבחירתך, כמו פטה ישראלית או אפילו אלטרנטיבה נטולת חלב אם זו הריבה שלך. ואם אתם לא בעניין של תרד, אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם המילויים שלכם. פטריות, תפוחי אדמה או אפילו פלפלים קלויים יהיו נפלאים בחבילות הטובות הקטנות האלה.

יתרונות תזונתיים:

  • בורקס אורז אגרוף של חלבון מגבינת הפטה, אשר גם נותן לך מנה בריאה של סידן. 
  • תרד מוסיף סיבים, ויטמינים A ו-K, והרבה טעים. 
  • בנוסף, עם שמן זית בתערובת, אתה מקבל את השומנים הבריאים ללב.

מנות, זמן הכנה ורמת קושי: המתכון הזה יכין כ-12 בורקות, כך שהוא מושלם לחלוקה עם חברים או לאגור לעצמכם (אין כאן שיפוטיות). לגבי זמן ההכנה, אתה מסתכל על כ-30 דקות, תן או קח, תלוי בכישורי המטבח שלך. מבחינת קושי, הייתי אומר שזה בינוני. לא מדע טילים, אבל זה דורש קצת עדינות עם הבצק.

טיפ מקצועי:

הכי טוב ליהנות מהתינוקות האלה בחום, אבל הם עדיין די טעימים בטמפרטורת החדר. אז קדימה, הכינו מנה (או שתיים) ותנו למסיבת הבורקה להתחיל!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות