חיפוש

מתכון לבלינצ'ס- פנקייקים ממולאים טעימים

מתכון לבלינצ'ס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4.7/5 - למתכון דירוג של 12 חובבי בישול

 

היום, אנחנו צוללים לתוך העולם המענג של בלינצ'ס  הפנקייקים הממולאים השמימיים שיכולים להפוך כל בראנץ' לחגיגה.

מוצאם ממזרח אירופה, בלינצ'ס היה חלק אהוב מהמטבח היהודי במשך מאות שנים. הפנקייקים הדקים דמויי הקרפ האלה הם לא רק תענוג לבלוטות הטעם אלא גם מסע קולינרי בהיסטוריה.

עכשיו, בואו נדבר על צוות המרכיבים עטור הכוכבים. דמיינו את זה: קרפים עדינים חובקים מילוי שמנת, מתוקה או מלוחה, כולם מונחים על הצלחת שלכם, רק מחכים שיטרפו אותם. 

רשימת רכיבים:

לקרפים:

 1 כוס קמח לכל מטרה

 1.5 כוסות חלב

 2 ביצים גדולות

 2 כפות חמאה מומסת

 קורט מלח

 חמאה או שמן לטיגון

למילוי:

 1 כוס גבינת איכר או גבינת שמנת (מתוקה) / 1 כוס פירה (מלוח)

 1 חלמון ביצה

 2 כפות סוכר (למילוי מתוק)

 מלח ופלפל לפי הטעם (למילוי מלוח)

שלבי הכנה:

  1. קרפים: בבלנדר מערבבים קמח, חלב, ביצים, חמאה מומסת וקורט מלח. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. נותנים לבלילה לנוח 15-20 דקות. מחממים מחבת טפלון ומצפים אותה בחמאה או בשמן. יוצקים שכבה דקה של הבלילה ומערבלים כדי לצפות את התבנית בצורה אחידה. מבשלים עד שהקצוות מתרוממים, ואז הופכים ומבשלים את הצד השני. חזור על הפעולה עד שתהיה לך ערימה מקסימה של קרפים.
  2. מילוי: למילוי המתוק מערבבים גבינת איכר עם חלמון ביצה וסוכר. לגרסה המלוחה, משלבים פירה עם מלח ופלפל. שמים כף מילוי על כל קרפ, מקפלים את הצדדים ומגלגלים אותו.
  3. בישול: מחממים מעט חמאה או שמן במחבת. מניחים את הבלינצ'ס המגולגלים עם התפר כלפי מטה ומבשלים עד להזהבה משני הצדדים.
  4. הגשה: אבק בלינצ'ס מתוק באבקת סוכר, מטפטף דבש או מעל פירות. בלינצ'ס מלוחים משתלבים היטב עם שמנת חמוצה או רסק תפוחים.

יתרונות תזונתיים:

בלינצ'ס הם לא רק פייסטת טעם; הם גם מקור הגון לחלבון, סידן ופחמימות. אפשרויות המילוי יכולות להתאים להעדפות תזונתיות שונות, מה שהופך אותן למנה רבתכליתית לארוחה מעוגלת היטב.

כמות וזמן:

מתכון זה מניב כ10-12 בלינצ'ס. זה לוקח בערך 45 דקות להכין, מה שהופך אותו לאפשרות בראנץ' מושלמת בסוף השבוע.

רמת קושי:

קל-בינוני. אל תדאגו אם הקרפ הראשון אינו יצירת מופת; תרגול מביא לשלמות!

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות, דאגו למוצרי החלב שלכם כשרות. אתה יכול גם לחקור מילויים אלטרנטיביים כמו לפתן פירות, פטריות, או אפילו שוקולד עבור טוויסט מפנק.

טיפים:

  •  הפכו את הקרפים דקים למרקם העדין המושלם הזה.
  •  התנסו במילויים שונים  האפשרויות הן אינסופיות!
  •  מגישים עם טיפה של אהבה,  זה המרכיב הסודי.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות