חיפוש

מתכון לבצק פילו יווני- דפדוף שמימי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לבצק פילו יווני- דפדוף שמימי

מאפה פילו יווני, הידוע גם בשם פילו או פילו, הוא בצק עדין ומתקלף המשמש במאכלים יווניים מסורתיים רבים, כמו ספאנקופיטה (פאי תרד) ובקלאווה (מאפה מתוק). מקורותיו מגיעים לאימפריה הביזנטית, שם הוא פותח לבצק הדק והשכבתי המוכר לנו כיום. בצק פילו נעשה על ידי רידוד ומתיחת בצק ליריעות דקות, אשר לאחר מכן מונחות בשכבות חמאה או שמן ליצירת מרקם פריך באפייה.

רכיבים:

  • 300 גרם קמח לכל מטרה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 מ"ל מים חמימים
  • 2 כפות שמן זית
  • קמח נוסף לניקוי אבק
  • חמאה או שמן זית להברשת שכבות

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את המים החמים ושמן הזית. השתמש בכף עץ או בידיים כדי לערבב עד שנוצר בצק מחוספס.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים כ-5-7 דקות, עד שהוא הופך חלק ואלסטי. מעצבים את הבצק לכדור ומכסים במגבת מטבח נקייה. תן לזה לנוח במשך 30 דקות.
  3. לאחר המנוחה מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ומשטחים מעט בעזרת הידיים.
  4. על משטח נקי ומקומח קלות לוקחים כדור בצק אחד ומרדדים אותו דק ככל האפשר בעזרת מערוך. כוונו לעובי של כ-1-2 מ"מ.
  5. לאחר הרידוד, מרימים בזהירות את הבצק ומעבירים אותו למגבת מטבח נקייה. מברישים קלות את פני השטח בחמאה מומסת או שמן זית.
  6. חוזרים על התהליך עם שאר כדורי הבצק, עורמים כל עלה מגולגל על גבי הקודם ומברישים בחמאה או שמן.
  7. לאחר שכל הדפים נערמו, השתמשו בבצק הפילו לפי ההוראות במתכון הרצוי, כמו שכבת מילוי עבור פשטידה או שימוש בו ליצירת מאפים אישיים.
  8. אופים בהתאם להוראות המתכון שבחרת, בדרך כלל בסביבות 180 מעלות צלזיוס עד שהמאפה מזהיב ופריך.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את שמן הזית בחמאה במתכון כדי שיהיה נטול חלב. בנוסף, ניתן להשתמש בתערובות קמח ללא גלוטן כתחליף לקמח לכל מטרה כדי להתאים לרגישויות לגלוטן.

יתרונות תזונתיים:

  • בצק פילו, בשימוש מתון, יכול להיות אופציה דלת שומן יחסית לסוגי מאפה אחרים. 
  • זה גם רב תכליתי וניתן למלא אותו במגוון מרכיבים, כולל ירקות וחלבונים רזים, מה שהופך אותו לאפשרות הניתנת להתאמה אישית לצרכים תזונתיים שונים. 
  • בנוסף, מאפה פילו נטול כולסטרול באופן טבעי.

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב מספיק מאפה פילו עבור כפשטידה גדולה אחת או כמה מאפים קטנים יותר. זמן ההכנה הוא כ-45 דקות עד שעה, תלוי ברמת המיומנות.

רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, הכנת מאפה פילו נכנסת לקטגוריית הקושי הבינונית. בעוד שהמרכיבים פשוטים, הטכניקה של רידוד ומתיחת הבצק דורשת מעט תרגול כדי לשלוט בו.

טיפים לשיפור:

  • כדי למנוע מבצק הפילו להתייבש בזמן העבודה איתו, כסו אותו במגבת מטבח לחה כאשר אינו בשימוש.
  • אם קשה לכם לרדד את הבצק דק, אפשר להיעזר במכונת פסטה כדי להגיע לסמיכות הרצויה.
  • התנסו עם מילויים ושילובי טעמים שונים כדי ליצור מנות ייחודיות וטעימות באמצעות מאפה הפילו הביתי שלכם.

תהנה מאפה פילו יווני תוצרת בית בכל המנות האהובות עליך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות