1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לבצק פיצה כמו באיטליה

פיצה היא אחת המנות האהובות ביותר בעולם, והיא ידועה במיוחד באיטליה, שם היא נולדה. בצק פיצה איטלקי מסורתי הוא קל, אוורירי וקריספי, והוא מהווה את הבסיס לטעמים הנהדרים של הפיצה.

מקור המתכון

בצק פיצה איטלקי מסורתי מורכב מרכיבים פשוטים: קמח, מים, שמרים, מלח ושמן זית. המרכיבים האלה מעורבבים יחד ולשים אותם היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. לאחר מכן, הבצק מתפיח במקום חמים למשך כשעה.

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

מצרכים:

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח והמלח.
  2. יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים אליה את השמרים, הסוכר והמים.
  3. מתחילים ללוש את הבצק בידיים, תוך כדי הוספת שמן זית בהדרגה.
  4. ממשיכים ללוש את הבצק במשך כ-10 דקות, עד שהוא הופך לאחיד וגמיש.
  5. יוצרים מתוך הבצק כדור חלק ומניחים אותו בקערה משומנת.
  6. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים אותה במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. לאחר שהבצק תופח, מחלקים אותו לשניים ומרדדים כל חלק לעיגול דק.
  8. מניחים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומפזרים עליו את התוספות האהובות.
  9. אופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהיא מזהיבה.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

דירוג קושי: בינוני

זמן הכנה נדרש

זמן הכנה: כ-3 שעות

הצעות הגשה

ניתן להגיש את הפיצה חמה או בטמפרטורת החדר. ניתן להגיש אותה עם רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, תוספות אחרות, או ללא כלום.

מתכון לרוטב לפיצה כמו בפיצריות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות