מתכון לגחנון מעלף לשבת
גוליאנה חכמון משתפת אותנו במתכון מעלף לגחנון לשבת.
מצרכים:
1/2 קילו קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
2 כפות דבש
1.1/4 כוסות מים
1/2 כוס שמן חמניות
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
גחנון לשבת מתכון הורס
המתכון הכי קל לגחנון מושלם לשבת
גחנון מתכון ביתי מושלם לשבת
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. שמים את הקמח בקערה. מוסיפים שאר המצרכים לקמח לפי הסדר ולשים בצק אחיד.
2. מכסים במגבת ומשהים 1/2 שעה.
3. שוב לשים את הבצק ומשהים עוד 1/2 שעה נוספת.
4. קורצים מהבצק 6 גושים בגודל שווה.
7. כעבור 1/2 שעה פותחים כל גוש בידיים /עם מערוך עד לעלה דק מאד.
8. מורחים על כל העלה שמן ופותחים דק (העלה נמתח בעזרת השמן הוא רץ בקלילות).
9. מקפלים את העלה ל-3 קיפולים. ומגלגלים לגליל.
10. בסיר ג"חנון/אחר( אני השתמשתי בסיר נירוסטה ויצא עולמי )לרפד את הסיר כולו בנייר אפיה.
11. ומסדרים בצורה מסודרת. בן השכבות לבצק להניח נייר אפיה.
12. מכסים את הסיר. ואופים בתנור במשך כל הלילה.
13. בחום 100-130 מעלות. / עם בפלטה של שבת אופים בחום נמוך.
14. מגישים עם ביצים חומות סלטים ואל נשכח את רסק העגבנייה הטרייה והסחוג כמובן.