חיפוש

מתכון לגיוזות עם בשר טחון – טעם גן עדן

מתכון לגיוזות עם בשר טחון - טעם גן עדן

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

היי, אוכלים!

היום, אנחנו צוללים לתוך העולם של גיוזה – הכופתאות הקטנות והמענגות האלה שכבשו לבבות ברחבי העולם. מקורןבסין, גיוזה אומצה על ידי המטבח היפני ומאז הפכה למאכל פופולרי ברחבי העולם. עמוסים בטעמים, הם לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך אלא גם מציעים כמה יתרונות תזונתיים נהדרים.

מתכון: גיוזה יפנית (כופתאות)
מנות: מתכון זה מכין כ-30 כופתאות, מושלם עבור 4-5 אנשים.
זמן הכנה: כ-60 דקות.
קושי בישול: בינוני

איך להכין גיוזות במילוי בשר / עוף

200 גרם קמח
כ-100 מ"ל מים חמים (ממש לאחר הרתיחה)

למילוי:

300 גרם בשר או עוף טחון
200 גרם כרוב קצוץ דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 שן שום, קצוצה
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
מלח ופלפל לפי הטעם

לבישול:

2 כפות שמן צמחי
100 מ"ל מים

לרוטב הטבילה:

3 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז
שמן צ'ילי או שמן שומשום (לא חובה)

הוראות:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים קמח עם מים חמים עד לקבלת בצק. ללוש עד לקבלת תערובת חלקה, לכסות ולתת לו לנוח 30 דקות.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה בשר טחון, כרוב, בצל ירוק, ג'ינג'ר, שום, רוטב סויה, שמן שומשום, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  3. מעצבים את הגיוזה: מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 10 ס"מ. מניחים כף מילוי במרכז כל עטיפה. מרטיבים את הקצוות במים, מקפלים לשניים ומקפלים את הקצוות כדי לאטום.
  4. מבשלים את הגיוזה: מחממים שמן במחבת על אש בינונית. מניחים גיוזות במחבת ומטגנים עד שהתחתית מזהיבה. מוסיפים מים, מכסים ומאדים כ-5 דקות. חושפים ומבשלים עד שהמים מתאדים.
  5. מכינים את רוטב הטבילה: מערבבים רוטב סויה, חומץ אורז וטיפה צ'ילי או שמן שומשום.
  6. מגישים: תהנו מהגיוזות שלכם חמות עם רוטב הטבילה!

יתרונות תזונתיים של גיוזה עוף

כרוב עמוס בויטמינים K ו-C.
ג'ינג'ר מסייע לעיכול.
שימוש בעוף או בקר במקום חזיר יכול להיות אופציה רזה יותר וידידותית לכשרות.

חלופות מתכון:

לגרסה צמחונית, החליפו את הבשר בפטריות שיטאקי, טופו או ירקות נוספים.
אנשים ללא גלוטן יכולים להשתמש בעטיפת גיוזה ללא גלוטן או להכין בצק על בסיס קמח אורז.

טיפים לבישול:

אל תמלא יתר על המידה את העטיפות, אחרת הן עלולות להתפוצץ במהלך הבישול.
לתוספת טעם, אתה יכול להוסיף מעט שרימפס טחון למילוי.
מטגנים בקבוצות כדי למנוע צפיפות יתר של המחבת.
גיוזה היא מאכל שכיף ורב-תכליתי להכנה. אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם המילוי והטעמים. בין אם אתה מכין אלה למסיבה או לארוחת ערב נעימה, הם בטוח יהיו להיט! בישול שמח

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות